Een keuken uitzoeken is een hele klus. Zoveel keuzes en zoveel mogelijkheden. Maar een keuken uitzoeken die ook nog eens past binnen je budget is al helemaal lastig. Er zijn gelukkig wel een aantal slimme mogelijkheden om geld te besparen op je keuken. Met deze tips uit de blog kun je makkelijker een goedkope keuken uitzoeken die past binnen je budget.

Kies het juiste werkblad

Werkbladen zijn er in veel verschillende types én verschillende prijskaartjes. Zo zijn bladen van natuursteen, keramiek of beton duurder dan bijvoorbeeld een werkblad van kunststof of RVS. Wanneer je opzoek bent naar een goedkope keuken, dan zou je met de keuze voor een kunststof werkblad het voordeligst uit zijn. Het voordeel van een kunststof werkblad is ook dat het in diverse variaties beschikbaar is. Zo kun je ook een kunststof blad met hout- of betonlook kiezen, zodat je toch de gewenste uitstraling krijgt.

Keukenapparatuur

Keukenapparatuur is er ook in veel verschillende prijsklassen. Ga voor jezelf na wat je daadwerkelijk nodig hebt en welke opties je gaat gebruiken. Het is zonde om een apparaat aan te schaffen die je niet- of voor de helft gebruikt. Kijk daarnaast ook goed naar het energielabel van keukenapparatuur. Soms is het ene apparaat in aanschaf net iets duurder, maar kan het je op langere termijn geld opleveren als je kijkt naar het energieverbruik.

Kies de juiste keukenfrontjes

Je kunt geld besparen door het juiste keukenfrontje te kiezen. Vaak zijn kunststof frontjes de goedkoopste optie in keukenland. Net als bij het werkblad, heeft ook hier het gebruik van kunststof veel voordelen. Zo kunnen ze in diverse kleuren en motieven uitgevoerd worden, zijn ze makkelijk in onderhoud (je veegt er zo een natte doek over) en het is verkrijgbaar in de stijl die bij jou past. Van een landelijke houtlook tot hoogglans wit. En van mat zwart tot een marmerlook in Italiaanse stijl.

Showroomkeuken

Het aanschaffen van een showroomkeuken is ook een goede optie als het gaat om geld besparen bij het aanschaffen van een keuken. Showroomkeukens moeten plaats maken in de showroom voor andere nieuwere modellen. De modellen die tot dan toe in de showroom hebben gestaan, mogen voor een gereduseerd tarief verkocht worden. Meestal met duurder apparatuur en luxere materialen zoals werkblad en frontjes. Het is alleen wel net even treffen of de keuken de juiste afmeting heeft en precies jouw smaak is.

Keuken outlet

In een keuken outlet vind je een groot aanbod voordelige keukens uit oude collecties. Frontjes die niet meer gemaakt worden bijvoorbeeld. Zo heb je toch de mogelijkheid om een kwalitatief goede keuken te kopen voor een klein budget. De service en mogelijkheden is soms iets minder uitgebreid. Maar dat zie je dus weer terug in de prijs.

Met deze tips hoop ik je op weg te hebben geholpen bij het uitzoeken van een mooie goedkope keuken die in jouw budget past. Mocht het toch te veel geld kosten, kun je altijd nog overwegen om je oude keuken op te knappen. In ieder geval veel plezier met het uitzoeken van jouw goedkope droomkeuken!