Over een niet al te lange tijd gaan we ons huis verbouwen. En bij die verbouwing hoort ook een nieuwe keuken. Ik ben dus al tijden aan het rondneuzen voor toffe keuken inspiratie. Hoe moet het er uit komen te zien, welke inrichting, welk materiaal willen we gebruiken en welke apparatuur nemen we? Eén van de grootste keukentrends van dit moment zie ik continu voorbij komen: marmer in de keuken. Het gebruik van marmer is heel populair en dat ik vind helemaal niet zo gek. In deze blog neem ik jullie mee in de keukeninspiratie rond het gebruik van marmer die ik heb opgedaan.

Marmer is afkomstig van de kalksteen en is een variant van natuursteen. Het is beschikbaar in verschillende kleuren; van wit tot grijs en van crème tot roze. Omdat de pure vorm van marmer vrij kostbaar is, wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een marmerlook in de keuken. Marmer kenmerkt zich door de aderstructuur die daarin zichtbaar is. Van drukke tot rustige patronen, want geen één patroon is hetzelfde.

Het gebruik van marmer past bij verschillende keukenstijlen. De combinatie van kleur marmer en het gebruik van een ander materiaal is wat het de sfeer geeft. Kies je bijvoorbeeld voor marmer in combinatie met hout, geeft dit een warme, iets landelijke uitstraling. Ben je meer van de luxe keukens dan vind je wellicht marmer in combinatie met messing heel mooi.

#1 Marmer keukenblad

Marmer is een sterke steensoort en perfect voor het gebruik als aanrechtblad. Wanneer je marmer polijst, wordt hij glad en minder vatbaar voor vlekken. Je kunt ook kiezen voor een andere bewerking waarbij hij iets poreuzer blijft aan het oppervlak, zoals gezoet marmer. Deze soort is dan ook iets matter en vatbaarder voor vlekken.

#2 Marmer achterwand

Wanneer je voor een marmer aanrechtblad kiest, kun je er ook voor kiezen deze door te trekken op de achterwand. Maar ook wanneer je kiest voor een strakke ander soort aanrechtblad, zoals een beton(look) aanrechtblad, kan een marmer achterwand in de keuken heel stijlvol staan. Naast dat het mooi staat, is het ook nog erg praktisch als je kijkt naar de schoonmaak.

#3 Marmer keukenkastjes

Je kunt ook gaan voor een echte eyecatcher in je keuken door te kiezen voor keukenfrontjes met een marmerlook. Dit is ontzettend stijlvol en is mooi te combineren met een strakke tweede variant keukenfront.

Binnenkijken – 3x hal inspiratie

#4 Marmer aan zijkant van het keukenblok

Wanneer je een (kale) zijkant in een keuken hebt, zoals bij een kookeiland, U keuken of bijvoorbeeld L keuken, kan het prachtig staan om het aanrechtblad langs de zijkant door te trekken. Dit is vooral een mooie optie wanneer deze zijkant op een zicht plek in je woning zit. Ook dit zorgt weer voor een mooie eyecatcher in huis.

Bron fotos : Nuva Keukens

Het gebruik van marmer in de keuken biedt voldoende mogelijkheden. Wij zijn er nog niet helemaal over uit of we marmer gaan toepassen in onze keuken plannen. Lees hier meer over de keukentrends 2022.

Wat vind jij van deze keukentrend?

Marmer in de keuken keukenispiratie keukentrend