Hoewel het nog lang geen winter of kerst is, is er niets zo gezellig als je huis omtoveren tot een knus winterwonderland. Met een paar eenvoudige decoraties kun je jouw huis al transformeren tot een warme plek om de koude decembermaand door te brengen. Kijk je er al naar uit? Laat je dan inspireren door de ideeën uit het onderstaande artikel. Je leest hoe je zelf het interieur een winterse make-over kunt geven met een knipoog naar de magische kerstperiode.

Guirlande als warm welkom

Begin je winterse transformatie met een (kunst)guirlande. Hang deze decoratieve slinger op je voordeur, trapleuning of boven de haard. Kies voor guirlandes met dennenappels of bessen voor een feestelijke uitstraling. De groene takken zorgen meteen voor een warm welkom aan je gasten en brengen de winterse buitenwereld naar binnen.

Kunstkerstboom zonder ballen

Een kunstkerstboom is het perfecte middelpunt voor een winterwonderland in je interieur. Als het nog te vroeg is om echte kerstdecoratie tevoorschijn te halen, kun je de kerstbomen ook iets simpeler aankleden. In plaats van kerstballen en opvallende slingers voeg je bijvoorbeeld alleen wat kunstsneeuw toe aan de boom. Of drapeer een lichtsnoer tussen de takken voor een sfeervol effect. Zodra het dan eindelijk december is, kun je de echte kerstversiering van zolder halen en toevoegen aan de boom.

interieur winter sferen

Winters kleurgebruik in het interieur

Het kleurenpalet speelt een belangrijke rol bij het creëren van een winterwonderland in je woning. Kies voor koele en winterse tinten zoals zilver, wit, ijsblauw en grijs. Deze kleuren roepen de sfeer op van een besneeuwd landschap en zorgen voor een rustgevende look. Ben je bang dat het geheel te kil oogt? Maak dan gebruik van warme sfeerverlichting als tegenhanger voor alle koele kleuren.

Magische verlichting

Magische verlichting is de kers op de taart van een winterse inrichting. Hang een lichtsnoer met twinkelende lichtjes aan de muur of kies voor ijspegelverlichting voor langs de ramen. De lichtjes bootsen de glinstering van sneeuw en ijs na, waardoor het interieur een sprookjesachtige uitstraling krijgt. Kinderen vinden dit ook altijd prachtig om te zien! Betrek ze dus vooral bij het decoratieproces en zet stiekem al wat kerstmuziek aan op de achtergrond.

Zachte plaids, kussens en kleden

Maak jouw winterse woonkamer af met zachte plaids, kussens en kleden. Hoe pluiziger, hoe beter! De aaibare materialen zorgen niet alleen voor extra comfort, maar voegen ook een knusse sfeer toe aan de inrichting.

Wanneer breng jij een winterse en gezellige sfeer in je huis?