Een kleine tuin inrichten is meestal nog best lastig. Want vaak wil je meer dan er misschien op het eerste gezicht inpast. Uiteraard wil je er alles aan doen om zoveel mogelijk van de tuin te kunnen genieten maar ook om deze optische groter te laten lijken. We geven je hieronder een paar tips voor het inrichten van een kleine tuin. Die kunnen je helpen om die kleine tuin om te toveren in een prachtige tuin waar je met plezier geniet van het buitenleven.

Ga praktisch om met de beperkte ruimte kies bijvoorbeeld voor verticaal tuinieren

De oppervlakte of de huidige afmeting van je kleine tuin daar kan je niet zoveel aan veranderen. Maar je kan wel kijken hoe je de beperkte ruimte zoveel mogelijk en praktisch kan gebruiken en inrichten. Waarschijnlijk heb je iets minder ruimte voor beplanting in de tuin. Geen probleem want je kan gebruik maken van bloembakken of bloempotten en daar wat bloemen en planten in zetten. Een andere optie bij een kleine tuin inrichten is het verticaal tuinieren toepassen. Dit kan bijvoorbeeld tegen een muur of schutting (zoals een schutting van composiet). Het ziet er niet alleen fraai uit maar op deze manier creëer je meer plek voor planten in je kleine tuin.

Met bestrating de tuin groter laten lijken

Een van de beste tips voor het inrichten van een kleine tuin is het op een bepaalde manier leggen van de tegels. Met de bestrating van je terras of tuinpad kan Je ook wat doen om de tuin optisch groter te laten lijken. Kies in ieder geval voor grote tegels en probeer ze in plaats van recht eens in een diagonale lijn neer te leggen. Hiermee creëer je een soort optische illusie. Hiermee laat je jouw tuin er groter uitzien. Een andere tip is een kronkelpad aan leggen in plaats van recht en strak. Daarmee lijkt de tuin groter dan het in werkelijkheid is.

Leestip: Hoe kun je het beste een kindvriendelijke tuin inrichten?

Spiegels passen perfect in een kleine tuin

Als er ergens in de woning een spiegel hangt dan lijkt de ruimte doorgaans ook een stuk groter. Het effect van de spiegel komt ook goed van pas bij een kleine tuin inrichten. Door er een spiegel of meerdere spiegels neer te hangen is die compacte kleine tuin voor het oog behoorlijk wat groter. De spiegel of spiegels kan je aan de muur van je schuurtje hangen, aan de schutting of als er een soort overdekt zitje of s veranda in de tuin is gecreëerd is dat ook de ideale plaats voor spiegels.Hiermee laat je de tuin er echt heel eenvoudig optisch groter uitzien.