Bij een landelijke sfeer staan natuurlijke materialen centraal. Dit in combinatie met grote houten meubels en wat lichte en zachtere kleuren op de wanden zoals de basis kleuren wit en aarde tinten. Dit geeft het geheel een heel rustige en natuurlijke sfeer. Je vraagt je wellicht nu af, hoe krijg ik een landelijke sfeer in huis? Hieronder geven we je graag inspiratie en een aantal tips voor het realiseren van een landelijke woonstijl.

Een landelijke sfeer in huis creëren

Hoe krijg je een landelijke sfeer in huis? Begin met de basis en die bestaat uit het schilderen van de wanden. Gebruik hiervoor landelijke interieur kleuren zoals: wit, grijs taupe of aardetinten. Deze kleuren vormen de basis maar je kan ze eventueel met nog een niet te opvallende kleur combineren zoals bijvoorbeeld groenblauwe tinten of een subtiele honing of okerkleur. Bekijk eerst een keer rustig de mogelijkheden van landelijk interieur kleuren.

Grote robuuste meubels

Bij een landelijke woonstijl, zie je vaak wat grotere robuuste meubels op een mooie houten vloer. Denk daarbij aan een lange eettafel, met bijvoorbeeld een boomstam tafelblad of een blad met andere dikke stoer uitziende houten planken erop.
Ook de bank en de kasten mogen groot van formaat zijn. Zolang het maar allemaal zoveel mogelijk van natuurlijke materialen is gemaakt.

Kies bijvoorbeeld voor een bank van linnen of een lederen fauteuil. Een kast van prachtig doorleeft hout is ook een leuk idee. Neem uitgebreid de tijd om wooninspiratie op te doen of om te kijken hoe je een landelijke sfeer in huis kan realiseren. Het is ook heel eenvoudig om de landelijke inrichting wat stoerder te maken. Door hout te combineren met beton krijg je interieur een stoerdere uitstraling. Maar wel een die past binnen de landelijke stijl.

Mooie woonaccessoires maken de landelijke stijl compleet

Een vloerkleed van wol of jute of op de bank een heerlijk grof gebreide deken of plaid. Het zijn enkele voorbeelden, van hoe je met accessoires de landelijk stijl in je huis helemaal kan afmaken. Wat dacht je van een zacht schapenvachtje voor in de fauteuil of een mooie lampenkap van rotan.

Je kan het verder nog mooier maken door glazen vazen of vaasjes eraan toe te voegen. De mooiste foto’s doe je in een fotolijst met een houten kader. Het allerbelangrijkste bij een landelijke woonstijl is dat zoveel mogelijk alles van natuurlijke materialen moet zijn. Vergeet ook de kamerplanten niet die passen perfect en geven nog meer sfeer bij de landelijke inrichting in huis.