Groen in huis doet het altijd goed. Dan bedoel ik in dit geval niet de kleur groen, maar het toevoegen van mooie planten. Met een aantal planten in huis heb je in een mum van tijd heb je eigen urban jungle gecreëerd. Om ze goed te laten groeien én ze een echte toevoeging van je interieur te laten zijn, zet je je planten in een mooie plantenpotten voor binnen. Ze zijn er in veel verschillende soorten en maten en eigenlijk voor elk interieur kun je een mooie pot vinden. In deze blog lees je welke bloempotten voor binnen tegenwoordig erg populair zijn.

Plantenpot op poten

Wat je tegenwoordig veel tegen komt, zijn plantenpotten op poten. Of in het geval van de afbeelding een plantenstandaard waar je een mooie pot in zet. Je maakt gebruik van hoogte en dat geeft een mooi effect. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest voor de plantenpotten of plantenstandaarden geeft het een bepaalde look. Kies je voor bijvoorbeeld staal hout of rotan geeft het een luxe, stoere of juist bohemian look.

Je kunt kiezen voor twee potten van dezelfde hoogte, maar door te spelen hoogtes geeft dat een leuk effect. Daarnaast is het extra spannend als je kiest voor verschillende plantensoorten.

Grote plantenpot

Grote plantenpotten zijn ook een echte trend. Tegenwoordig is het meer én groter als het om planten gaat. En als je grote planten hebt, heb je automatisch ook grote plantenpotten nodig.

Grote planten, zoals de Ficus, Monstera en Yucca, zijn ook goed als hydrocultuur. Hydrocultuur planten zijn planten die op een bepaalde manier worden opgekweekt, zodat ze met hun wortels in het water kunnen staan. Planten kunnen vanaf het begin zo worden gekweekt. Het werkt met kleikorrels die water en voedingsstoffen opnemen en geleidelijk afgeven aan de wortels wanneer ze het nodig hebben. Het onderhoud aan deze planten is eenvoudig en daarom ook zeer geschikt als kantoorplanten,

Gouden plantenpot

Misschien wel één van mijn favoriete trends van dit moment; de gouden plantenpot. Goud en ook koperkleurige potten kom je veel tegen en zijn echte eyecatchers voor je woonkamer. Mat en glimmend, groot en klein. Op de website van 123planten kun je aan de hoeveelheid soorten gouden plantenpotten wel zien dat het een echte trend is op potten gebied.

Goud kun je op heel veel manieren combineren in je interieur. De combinatie met zwart, maakt het bijvoorbeeld een chique geheel. Met wit wordt het lekker fris en ook past het perfect in een interieur met natuurlijke kleuren (en materialen).

Welke plantenpot past het beste in jouw interieur?