Veel mensen denken dat het inrichten van een woonkamer veel tijd en geld kost, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Er zijn veel eenvoudige en betaalbare manieren om persoonlijkheid en stijl aan je huis toe te voegen. En je hoeft echt het wiel niet opnieuw uit te vinden om een unieke stijl te creëren. Blijf vooral dicht bij jezelf en dan komt het zeker goed! Kijk ook naar dingen die niet al te veel tijd, geld en werk in beslag nemen. Zo is een PVC vloer bijvoorbeeld makkelijk te leggen en ook nog eens een voordelige vloer. En kun je veel geld besparen door je meubels en accessoires op online-marktplaatsen te vinden. Easy does it!

Een visgraat vloer

Het kost misschien iets meer effort dan bij het leggen van een normale vloer, maar als dat de enige “grote” klus in huis is, kun je het wel door de vingers zien. Want het resultaat is namelijk absoluut de moeite waard! Een PVC visgraat staat heel stijlvol in je woonkamer en kan leuk gecombineerd worden met simpele meubels, waardoor het toch een interessante uitstraling heeft. Deze vloer mag echt de show stelen, dus hou het voor de rest rustig. Ook dat maakt het inrichten weer een stuk simpeler!

Modulaire zitbank in een neutrale kleur

Een modulaire zitbank is een stijlvol meubel om je woning op een simpele manier leuk mee in te richten. Je kan de verschillende modules mixen en matchen om een bank te maken die de perfecte maat heeft voor je woonkamer. En als je de bank ooit moet verplaatsen, haal je hem gewoon uit elkaar en zet je hem op de nieuwe plaats weer in elkaar. Modulaire banken zijn ook geweldig omdat ze er in veel verschillende kleuren en stoffen zijn. Simpel én leuk dus!

Ronde salontafels bij elkaar

Een andere makkelijke manier om je woonkamer meer karakter te geven is door meerdere ronde salontafeltjes bij elkaar te zetten. Het liefste van verschillende formaten. Hoe doe je dat? Je shopt twee of drie leuke ronde salontafeltjes bij elkaar. Deze kunnen in dezelfde stijl zijn of juist verschillend, wat je zelf het leukste vindt. Vervolgens zet je ze bij elkaar als een soort cluster, misschien moet je een paar keer schuiven en de tafeltjes van plaats verwisselen totdat je de perfecte styling combinatie hebt gevonden, maar het geeft je woonkamer hoe dan ook een leuke uitstraling en maakt het een stuk dynamischer.

Een vloerkleed om de look af te maken

Een simpele manier om meer sfeer aan je huis te geven is door een vloerkleed neer te leggen. Het kan op de vloer bij de zithoek of onder de eettafel bijvoorbeeld. Een mooi kleed geeft de ruimte meteen een warmere uitstraling.

Uiteraard kun je er nog voor kiezen om wat accessoires neer te zetten of op te hangen, zoals een mooi schilderij of stijlvolle poster in een lijst. En vergeet natuurlijk de (kunst)planten niet! Ze kunnen elke ruimte opvrolijken en meer uitnodigend maken. Dus als je een simpele manier zoekt wanneer je je woonkamer inrichten gaat, probeer dan een paar van deze makkelijke ideeën uit. Veel succes!