Privacy is belangrijk in de tuin. Vooral wanneer je aan een drukke weg woont, zullen veel mensen zomaar naar binnen kijken. Vaak niet eens bewust, maar het kan jou wel een vreemd gevoel opleveren. Het is daarom belangrijk dat je de privacy creëert door middel van meer groen. Leibomen kunnen hiervoor zorgen, want wij hebben ze ook in onze tuin. Deze bomen kennen al een rijke geschiedenis, waarbij het niet alleen om de privacy ging, maar ook andere doeleinden had. Maar wat moet je hier allemaal over weten? En waarom is dit een goede boom voor jouw tuin? Lees snel verder en ontdek het.

Verschillende functies van de leibomen

Leibomen zijn al voor langere tijd in gebruik. Vroeger ging het vooral om het weren van zon en wind. Dit komt mede door de compacte en volle groei. De bomen konden hierdoor de temperatuur in de woning ook lager houden in de wintermaanden en gordijnen waren voorzien van een langere levensduur. Je zag de bomen daarom voornamelijk terug aan de zuidzijde van de woning. Tegenwoordig zijn de bomen vooral populair om mensen niet zomaar naar binnen te laten kijken in de tuin of in de woning. En het goede nieuws is: ze vangen ook nog eens insecten op die schade aanbrengen aan gewassen in de tuin. 

Ook voor kleinere tuinen een goede oplossing

Vandaag de dag zijn er veel verschillende leibomen op de markt te vinden. Je kunt hierdoor altijd kijken naar de bomen die meer groen aanbrengen in de tuin, maar tegelijkertijd ook weer ruimte geven. De bomen zullen namelijk nooit veel ruimte in beslag nemen, waardoor het ook voor de kleinere tuinen een goede oplossing is. Iedere type tuin zal hierdoor beter uit gaan zien, zonder dat het bedrukkend aanvoelt en je met minder planten hoeft te werken voor hetzelfde effect.

Wintergroene leibomen met de juiste verzorging

Je kunt voor jouw tuin altijd kijken naar wintergroene leibomen. Deze bomen zijn niet alleen in de zomermaanden een goede oplossing met een hoop functionaliteiten, maar bieden hetzelfde effect in de winter. Je hoeft hiervoor alleen maar de juiste verzorging uit te voeren. De snoeiwijze is per soort verschillend, maar alle varianten kunnen echter wel snel helen na het snoeien. Je moet daarom weten wanneer je de bomen snoeit, zodat je alleen maar geniet van de voordelen die de bomen met zich meebrengen. De verzorging geeft jou dan een heel jaar een groene tuin.

De bomen die het beste bij je passen

Het enige waar jij nog naar hoeft te kijken zijn de verschillende soorten en welke het beste zijn voor jouw tuin. Grote bladeren, een mooie herfstkleur of juist het gehele jaar door groen. Alles is mogelijk als je jouw tuin weer helemaal naar wens in wilt richten met deze bomen. Zolang je rekening houdt met zowel de groei van de boom als de grondsoort waarin je deze plant, zorg je dat alles alleen nog maar beter kan worden en je de bomen snel in jouw tuin hebt staan voor het mooiste eindresultaat.