Als je je interieur helemaal up-to-date en in lijn met de nieuwste trends op het gebied van interieurdesign wilt houden, moet je ook ieder jaar een kritische blik werpen op je muren: kan jouw muurdecoratie nog een jaartje mee, of kunnen de wanden van je huis wel een nieuw accent gebruiken? Muurtje.nl vind ik zelf een enorm toffe shop omdat zij altijd de nieuwste trends hebben! Daarnaast kun bij één (gespecialiseerde) online winkel al je muurdecoratie kopen. Wel zo gemakkelijk!

Trend #1: Foto’s op canvas

Waarschijnlijk is deze trend een blijvertje. Foto’s afgedrukt op canvas zijn namelijk al jaren niet meer weg te denken uit een stijlvol interieur. Je kiest je favoriete foto en laat die afdrukken op canvas. Zo heb je geen lijst nodig om toch een prachtig familieportret of een fijne vakantieherinnering aan de muur te hangen. En precies dat maakt canvasafbeeldingen zo mooi: vaak is het namelijk een verkeerd gekozen lijst die maakt dat foto’s aan de muur een beetje rommelig aandoen. Canvas daarentegen maakt een chique indruk en brengt een stijlvol accent aan in ieder interieur.

Trend #2: Een behangcirkel

Een behangcirkel is een techniek waarmee je een zelfgekozen afbeelding eenvoudig op je behang kunt plakken, in hoge kwaliteit en mooi uitgesneden in een strakke cirkel. Natuurlijk bepaal je helemaal zelf hoe groot de behangcirkel wordt en waar je nieuwe blikvanger precies moet komen. Een behangcirkel is een prachtige manier om met een klein budget en weinig moeite een compleet nieuwe look aan je kamer te geven.

Trend #3: Grote wandobjecten

Er zijn jaren dat de trends minimalistisch, ingetogen en bescheiden zijn. Maak je borst maar nat, want 2022 is niet zo’n jaar! Wie helemaal ‘nu’ wil zijn, kiest dan ook voor grote wandobjecten. Of je nou gaat voor een kleurrijk schilderij, een wandkleed of een andere muurdecoratie: het mag dit jaar flink wat ruimte innemen.

Trend #4: Afdrukken op metaal

Het is niet moeilijk om te zien waarom prints op metaal tegenwoordig zo gewild zijn. Het is industrieel, maar ook chic. De glans van het metaal maakt de afdruk van je foto hedendaags en een lijst heb je natuurlijk niet nodig. Hierdoor heb je geen randen om je foto, waardoor alle aandacht automatisch naar de door jou gekozen afbeelding getrokken wordt. Afdrukken op metaal is niet per se goedkoop, maar wel de meest strakke en eigentijdse look die je kunt geven aan je favoriete foto.

Tip: maak je interieur af met matchende items

Uiteindelijk komt bij een fraai interieur natuurlijk veel meer kijken dan alleen de juiste muurdecoratie. Ook het kiezen van een vloer die past bij je huis, complementaire gordijnen en als finishing touch slim gekozen in het oog springende items om het geheel af te maken zijn onmisbaar. In het juiste decor komen je muurdecoraties immers het beste tot hun recht!

Welke muurdecoratie trends van dit jaar vind jij het leukste?