De huiskamers worden over het algemeen steeds groener, zo ook bij ons. Wat eens begon met één Pilea (pannenkoekplant) staat het huis nu al redelijk vol met haar baby’s (wat gaan die stekjes snel!). Om ook andere planten in huis te krijgen kun je twee dingen doen. Of een nieuwe plant kopen of stekjes aanschaffen. Ik ben voor het laatste gegaan, want vorige week kwam er een pakketje binnen van Plantrebelz, waar je gewoon je stekjes kunt kopen. Hoe handig!

Wat is er nou leuker om vanaf stek af aan een plant te laten groeien tot een volwassen plant? Ik vind het leuk om die uitdaging aan te gaan om ze zo goed mogelijk te verzorgen en een beetje liefde te geven zodat ze flink gaan groeien.

Stekjes kopen

Bij Plantrebelz vind je, zoals hun naam al een beetje doet vermoeden, nét even wat andere planten dan je bij een doorsnee kweker zou kunnen vinden. Ze houden van planten met de mooiste bladnerven, grootste bladeren, tofste kleuren en meest aparte stelen. Echte blikvangers dus. Ik bestelde voor mijn stekjes avontuur de Extreme Spiky Kid, Extreme Delicious Kid en de Quiet Rebel Kid. Stuk voor stuk bijzondere planten.

De stekjes komen binnen en nu?

Zodra het pakketje binnen is, komen de stekjes er zo uit rollen als de foto’s hierboven. Je kunt ze dan het beste gelijk in een potje zetten. Niet te groot, want daar houden ze niet van. Als het stekje later groter is gegroeid, kun je hem overzetten naar een nieuwe grotere pot. Ik heb twee super leuke potjes bij Plantrebelz mee besteld die een mooie grote hebben.

Je krijgt de stekjes met een netje om de wortels, die je in totaliteit in de grond kunt stoppen. Ik weet niet of het nodig is, maar ik heb wat hydrokorrels op de bodem van de potjes gelegd, voordat ik de potgrond er over heen deed.

Deze stekjes hebben al een hele goede basis met veel verzorging gehad in de kassen van PlantRebelz en nu is het aan mij om de rest te doen. Ze moeten regelmatig water zodat hun grond eigenlijk continu vochtig is. Verder zal ik ze een plekje geven in half schaduw, want in de felle zon kunnen hun bladeren verbranden. En dat is natuurlijk zonde.

Kamerplanten water geven: zo geef je precies genoeg water

Ik ga heel erg mn best doen om ze uit te laten groeien tot flinke knapen. Wil jij ook eens een nieuw stekje proberen? Je weet nu waar je moet zijn! Of wil je zelf aan de slag? Lindi laat zien hoe je zelf een bananenplant stekt.

Lees ook de droogbloemen trend