Stel, de ruimte in je badkamer is beperkt, maar je wilt toch het liefst een douche én een bad. Dan is het tijd voor slimme tips voor het inrichten van een kleine badkamer. Vaak kan er meer dan je van tevoren verwacht, maar het is daarbij wel van belang dat je de ruimte die er is zo goed mogelijk benut. In deze blog kun je eenvoudige tips en toepassingen vinden om je badkamer optimaal te benutten.

Meten is weten

Het is allereerst van belang precies te weten met welke ruimte je te maken hebt. Meet daarom alles op. Niet alleen je grondoppervlak in de lengte en de breedte, maar ook welke wanden. Welke wanden kun je helemaal benutten, hoe hoog zijn ze? Waar zit de deur of eventueel een raam?

Je badkamerwensen

Maak vervolgens een overzicht van al je badkamerwensen. Wat wil je in ieder geval in je badkamer terug laten komen? En wat zijn je eventuele wensen, mocht dat qua ruimte nog lukken. Je kunt inspiratie opdoen op internet of een bezoek brengen aan een showroom van een badkamerzaak zoals Sanexo. Zo krijg je inspiratie en tegelijk inzicht in allerlei mogelijkheden. Denk aan de mogelijkheden voor het combineren van een douche en bad ineen. Of welke oplossingen er zijn om de wastafel te combineren met opbergmogelijkheden. Of het plaatsen van je douchehoek in een nis van de badkamer. Wil je kijken naar een ander formaat douchewand? Sanexo.nl heeft tal van voorbeelden. Bedenk zo hoe je het beste en de meeste van je badkamerwensen daadwerkelijk kan realiseren in je kleine badkamer.

Leestip:

Trucjes voor je kleine badkamer

De badkamer is misschien in afmeting klein, maar je kan deze op het oog groter laten lijken. Slimme trucjes en tips hoe je kleine badkamer inrichten kunt om deze groter te laten lijken zijn:

  • Kies voor een groot formaat wand en vloertegel. Dan heb je ook minder voegjes en dat maakt op het oog de ruimte groter.
  • Laat de grote tegels van de vloer doorlopen in de douche. Het vloertje in de douche is dan een geheel met de hele badkamervloer.
  • Als je kleuren uit gaat zoeken kies dan voor lichte tinten. Ook dat maakt op het oog de kleine ruimte groter.
  • Als je een douchewand of douchedeur kopen gaat, kies er één van glas dat zo helder is dat het bijna niet opvalt.
  • Een grote spiegel laat een kleine ruimte ook een stuk groter overkomen.