Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt zéker wanneer je kinderen in huis hebt. Het komt dan ook vaak genoeg voor dat er per ongeluk iets op de bank gemorst wordt, maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat een van de kinderen een dure vaas omstoot, of een voetbal tegen de tv aanschiet. In dat geval is het fijn om verzekerd te zijn, zodat je niet zelf op hoeft te draaien voor de hoge kosten van de schade. De volgende twee verzekeringen zijn echte must-haves wanneer je kinderen hebt. Daarbij kun je beide verzekeringen makkelijk, snel en vooral goedkoop afsluiten op https://www.allianzdirect.nl/.

Schade aan jouw eigen spullen, of die van je kinderen

De eerste verzekering die je echt moet afsluiten, is de inboedelverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat alle spullen die je in en om je huis hebt staan en niet direct vastzitten aan het huis zelf, verzekerd zijn tegen schade. In veel gevallen kun je kiezen uit een basisverzekering, of een all risk verzekering. Bij een basisverzekering ben je vaak alleen verzekerd wanneer je spullen beschadigen door brand, lekkage of diefstal. Daarom kun je het beste voor een all risk inboedelverzekering kiezen. Hiermee ben je ook beschermd tegen schade die je zelf veroorzaakt, of die door jouw kinderen veroorzaakt worden. Heeft jouw kind met een watervaste stift op je keukenmachine getekend, of heeft hij een bal door de ruit geschoten? Dan krijg je dat geld gewoon vergoed. Bij sommige verzekeraars kun je de inboedelverzekering ook nog uitbreiden met extra mobiele elektronica verzekeringen, waardoor ook je mobiele apparaten, zoals je mobiel, maar ook je tablet en laptop, verzekerd zijn tegen schade.

Schade aan een ander zijn spullen

Schade hoeft niet alleen jezelf te overkomen: het kan ook bij een ander veroorzaakt worden. Zo kan het natuurlijk voorkomen dat je kind tijdens het spelen bij een vriendje, per ongeluk een van de meubels beschadigd, of wanneer je kind per ongeluk tegen de auto van de buurman aanfietst en een deuk veroorzaakt. De spullen van anderen vallen natuurlijk niet onder jouw inboedelverzekering en daarbij heeft lang niet iedereen een inboedelverzekering voor zijn of haar eigen spullen. In dat geval kan het verstandig zijn om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij een aansprakelijkheidsverzekering wordt de schade vergoed die jij veroorzaakt aan anderen. Het voordeel is dat je deze verzekering voor jezelf kunt afsluiten, waarna het automatisch ook voor jouw kinderen én huisdieren geldt. Hierdoor kun je dus een hoop kosten besparen.