Zelfs ik als parttime blogger, breng heel wat uurtjes typend door achter m’n laptop. Maar dat is niet mijn enige musthave als blogger. Er zijn veel meer dingen op te noemen die ik graag gebruik en waar ik eigenlijk niet zonder kan. Ik deel mijn top 5 met jullie: 

Blog essentials

Laptop

Niet de meest verrassende in dit rijtje blog essentials, want ik gaf hem al even prijs in de inleiding. Maar voor mij een hele belangrijke musthave aangezien ik mijn blogs namelijk niet kan schrijven zonder laptop. Ik wilde afgelopen jaar een nieuwe laptop kopen en dit is uiteindelijk de Lenovo Ideapad 320 geworden. Plat, van alle gemakken voorzien en lekker snel met een I5 processor. 

Wil je meer mamablogs bekijken? Check dan de ultieme mama blogs lijst!

Camera

Hoewel ik echt nog geen perfecte fotograaf ben, kan ik niet zonder mijn systeemcamera. Ik gebruik een witte Olympus E-PL6 met twee verschillende lenzen. Door fotografie workshops te volgen en YouTube filmpjes te kijken probeer ik steeds meer bedreven te worden in het fotograferen. De automatische stand is bij mij in ieder geval al een hele tijd niet gebruikt. Nu nog meer oefenen met het bewerken van de foto’s. 

Notitieboekje met pen

Hoewel het een steeds digitalere wereld wordt, kan ik niet zonder een notitieboekje met pen. Ik vind het fijn werken om mijn to-do lijstjes en blog ideetjes op papier te schrijven. Een leuke site waar je alle schrijfwaren onder één dak hebt, is die van La Couronne du Comte. 

(Beveiligde) website

Ook niet een hele verrassende in dit rijtje; een website. Naast een mooie vormgeving is de beveiliging ook belangrijk. Zo kunnen lezers gemakkelijker en op een veilige manier op de website komen én zijn de gegevens die eventueel achtergelaten worden ook nog eens beveiligd. Uiteraard wil het oog ook wat, dus probeer ik een rustig, overzichtelijk en aantrekkelijke blog voor jullie als lezer neer te zetten. 

Lees ook ‘dit verdien ik als blogger’

Beeldbank

Ik vind het super handig om een beeldbank voor mijn blog te hebben. In het begin heb ik een fotoshoot gehad om een aantal foto’s te hebben die bij mijn huisstijl passen en die ik bij mijn blogartikelen kan plaatsen mocht ik zelf geen foto hebben. Een voorbeeld zie je op de foto hieronder. Ideaal!