“Verdien je nou ook iets met bloggen?” Is een vraag die ik vaak krijg. Ik geef daar ook altijd een eerlijk antwoord op en dat doe ik nu ook in deze blog.

Toen ik in 2017 ben begonnen met bloggen, was het totaal niet mijn bedoeling om hier geld mee te verdienen. Ik word er blij van om te schrijven over dingen die ik leuk vind. Mijn ervaringen te delen en anderen te inspireren. Al vrij snel kwam de eerste aanvraag voor een samenwerking. Ik was helemaal enthousiast en vond het tegelijkertijd super spannend om te doen. Ik had hier totaal geen ervaring mee en wist eigenlijk nog niet wat ze van mij verwachtten.

Barterdeals

En nog steeds heb ik hele leuke samenwerkingen met shops en bedrijven. Dit doe ik meestal als barterdeal (dus ik krijg een product in ruil voor een artikel of review op de blog). In de meeste gevallen kan het niet ‘uit’ als je de waarde van het product afzet tegen het werk wat ik er van heb. Maar de gunfactor van een bedrijf speelt voor mij ook een hele grote rol. Daarnaast moet het wel echt bij mij en de blog passen voordat ik ‘ja’ zeg.

Affiliate marketing

Met affiliate marketing ben ik eigenlijk pas net gestart en heb hier nog geen inkomsten uit gekregen. Voor de niet kenners onder ons; dit is een vorm van internet marketing waarbij adverteerders mij als blogger belonen voor een verkoop of lead. Dit kan bijvoorbeeld via een advertentie op de website of een link die doorverwijst naar hun site. Het zullen in ieder geval altijd links zijn, waar ik als persoon helemaal achter sta. Koop je bijvoorbeeld wel eens iets bij Bol.com, gebruik dan deze link om naar de site te gaan en je aankoop te doen. Het kost je niets (soms levert het zelfs iets op!), maar het helpt mij om in de toekomst nog meer leuke content te maken.

geld verdienen als blogger
Dit is een voorbeeld van affiliate markting zoals je het op mijn blog kunt tegenkomen

Betaalde blogpost

Daarnaast schrijf ik af en toe een betaalde blogpost, zoals advertorials. Dit doe ik ook alleen als ik er als persoon achter sta en wanneer ik vind dat het bij mijn blog en de lezers past. Het varrieert heel erg hoeveel posts dit zijn. Dit heeft te maken met de tijd die ik zelf beschikbaar heb en uiteraard met het aanbod. Qua verdiensten kun je hierbij denken aan, 400-800 euro per maand. Toch leuk mee genomen al zeg ik het zelf. Tip voor andere (beginnende) bloggers: sluit je aan bij platformen zoals bloggersbenelux.com. Zo kom je in contact met andere bloggers en opdrachtgevers.

Jan Modaal schreef ook een interessante blog over online geld verdienen

Tot slot

Bloggen is nog steeds mijn hobby en heeft niet als doel om mijn hoofdinkomen er uit te halen. Ik doe het naast mijn baan en het zorgen voor mijn gezin. Ik heb er plezier in om jullie te inspireren en informeren met gezellige artikelen, lekkere recepten en bijvoorbeeld leuke DIY’s. En ik hoop dat ik nog heel lang jullie als lezers mag verwelkomen op mijn blog.

Wil je als bedrijf of shop in de toekomst samenwerken? Neem dan even contact op, vind ik leuk!