Wat is een normale tijd voor je kleuter, om naar bed te gaan en vanaf welke leeftijd, mag je kind tot na acht uur opblijven? Het is vaak nog lastig, om te bepalen, wat nu de beste of juiste bedtijd is voor je kind. Natuurlijk is ieder kind weer anders en heeft het ene kind, wat meer nachtrust nodig als de ander. Hieronder geven we je graag, informatie over de gemiddelde bedtijd per leeftijd voor kinderen.

Baby’s en kinderen tot 4 jaar

Een baby slaapt, zonder een vaste tijd. Dit komt pas, na een aantal maanden. Dan slaapt een baby de meeste uren s, nachts en een aantal uren overdag. Tot dat het kind naar, de basisschool gaat, doen de meeste, tot een jaar of drie vier een middagslaapje. De meeste want, er zijn ook kinderen die geen middagslaapje meer doen als ze drie zijn. Merk je dat je kind erg moe is dan is een middagslaapje nog echt wel nodig. Doet het geen middagslaapje, maar merk je dat het kind s, avonds na het avondeten erg moe is. Leg het dan wat eerder op bed.

Van 4 tot 6 jaar

Het kind gaat, vanaf deze leeftijd, naar de basisschool en het is belangrijk dat het goed slaapt. De gemiddelde bedtijd van deze kinderen is zo tussen half zeven en half acht. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het kind. Omdat kinderen vanaf deze leeftijd geen middagslaapje meer kunnen doen (enkel als het nodig is op woensdagmiddag en op zaterdag en zondag) kan je kind om zes uur misschien al heel moe en slaperig zijn. Wacht in dit geval niet tot het half zeven is, maar leg je kind dan wat vroeger op bed.

De mooiste dekbedovertrekken voor kinderen vind je in deze blog

De leeftijd van 7 en 8 jaar

Bij een zeven of achtjarige ligt, de tijd om naar bed te gaan tussen de zeven en acht uur. Op deze leeftijd, hebben de meeste kinderen, wel een goede nachtrust nodig van circa tien en een half uur.

Van 9 tot 10 jaar

Als je kind de leeftijd van 9 of 10 jaar heeft bereikt, is tussen half acht en half negen een mooie tijd om naar bed te gaan. Ook dit is voor iedere kind weer anders. Het ene kind zal blij zijn dat het om half acht naar bed mag omdat het zo moe is. Terwijl een ander kind juist probeert om tijd te rekken zodat het nog wat later dan half negen op bed ligt.

De leeftijd van 11 en 12 jaar

Als je kind of kinderen 11 en of 12 zijn geworden, dan mogen ze (als we kijken naar het gemiddelde) tussen acht uur en negen uur, hun pyjama aantrekken en gaan slapen. Het is belangrijk, dat ze voldoende slapen om de volgende dag weer uitgerust naar school te kunnen gaan.

12 tot 15 jaar

Vanaf deze leeftijd, ligt de gemiddelde bedtijd tussen de negen uur en half tien.

Van 15 tot 17 jaar

Tussen de 15 en 17 jaar ligt de gemiddelde tijd, om te gaan slapen tussen half tien en tien uur. Een bedtijd waarop ook sommige volwassenen graag gaan slapen.