Gemiddeld draagt een kindje 5 luiers per dag en dus zo’n 150 luiers in de maand. Je gooit hiermee jaarlijks zo’n 260 kilo aan wegwerp luiers in de vuilnisbak! Niet echt een duurzame gedachte als je deze cijfers zo ziet. Je hebt een aantal milieuvriendelijke alternatieven als het gaat om luiers voor kinderen. Hierbij kun je denken aan de wasbare luiers, maar je ziet ook steeds vaker ecologische of duurzame luiers in de schappen. LILLYDOO green is daar één van en wij zijn ze gaan testen. Je leest in deze blog onze LILLYDOO green review.

Duurzame luiers kiezen

Hoewel het gebruik van wasbare luiers populairder begint te worden, heeft het gebruik van wegwerp luiers nog altijd de overhand. Steeds meer moeders zien het nut en het voordeel om te kiezen voor duurzame luiers, ook wanneer dit wegwerp luiers zijn. Gelukkig zijn er steeds meer luier producenten die (groene) milieuvriendelijkere luiers op de markt brengen. Één van hen is LILLYDOO.

lillydoo green review

LILLYDOO green luiers

LILLYDOO is een merk met een missie: in 2022 helemaal klimaatneutraal te zijn. Ze willen onze kinderen een groenere wereld en een duurzame toekomst geven. Een prachtig doel. Het is ook een heel ambitieus doen, maar hebben al heel veel bereikt. Zo produceren ze al lange tijd biologisch afbreekbare billendoekjes, zonder plastic.En in 2020 lanceerde LILLYDOO de eerste plasticneutrale luier in Europa. Ook dit was een belangrijke stap op weg naar meer duurzaamheid.

Deze LILLYDOO green die wij hebben getest, is dus hun eerste plastic- en klimaatneutrale luier. Dankzij ongebleekte cellulose als grondstof en een papieren verpakking blijft de hoeveelheid plastic in de groene luiercollectie beperkt tot het absolute minimum. Waar het gebruik van plastic niet te vermijden is, compenseert LILLYDOO dit door evenveel plastic uit het milieu te halen als er in het product gaat.

LILLYDOO werkt naast de losse pakken ook met maandboxen in abonnementsvorm. Ook hierbij hebben ze als doel gestelt klimaatneutraal te bezorgen, door de CO2 uitstoot te compenseren. Met de klimaatneutrale maandbox, die in juni verwacht wordt, maakt LILLYDOO het gemakkelijker voor gezinnen om duurzamer te leven en die eerste kleine stap op weg naar een groenere toekomst te zetten.

Lees ook over de natuurlijke producten van Meraki – speciaal voor kids

LILLYDOO green review

Maar wat vinden wij van deze luiers van LILLYDOO? Ze bevallen uitstekend. Ik kan niets anders zeggen. Ze zijn super zacht, de sluiting is makkelijk in gebruik, ze blijven goed zitten en wat ik met name belangrijk vind: ze lekken niet. Zelfs na een lange nacht slapen, is Carice nog droog. En mede door het achterwege laten van parfum en lotions is het dragen van de luier zonder irritaties.

Hoewel het eigenlijk totaal niet belangrijk is, hebben ze wel een heel tof design, Watch Me Grow. Ik gebruik maat 6 van de LILLYDOO green en dat past goed met Carice haar 14 kilo. Een klein nadeel vind ik dat ze iets duurder zijn dan gemiddeld. Overall gezien ben ik van plan vaker deze green luiers van LILLYDOO aan te schaffen. Ik heb al veel verschillende luiers geprobeerd, maar ik vind dit eerlijk een van de beste luiers tot nu toe. Een echte aanrader!

Wil je deze LILLYDOO green luiers ook eens zelf proberen? Ik mag twee pakken weggeven aan één van jullie *nr 2 en 3. Het enige wat je hoeft te doen is een reactie onder dit bericht achter te laten. En wie weet stuur ik jou volgende week een mailtje dat je de gelukkige bent! Maar een gratis testpakket aanvragen kan ook via de site van LILLYDOO. Het wordt wel gelijk omgezet in een abonnement, maar die kun je, als je wilt, ook gelijk stopzetten of opschuiven.

Heb jij al eens kennis gemaakt met de luiers van LILLYDOO?

Lillydoo green review ervaring