Voor jonge ouders, is het heel fijn dat er bepaalde handige hulpmiddelen verkrijgbaar zijn. Het maakt het vervoer of de normale dagelijkse routine, met je kindje een stuk veiliger of eenvoudiger. Een paar voorbeelden van handige hulpmiddelen zijn een fietskar, kinderstoel of een wipstoeltje. We vertellen je er hieronder, graag nog wat meer over.

Handige hulpmiddelen voor ouders

Een kinderstoel

Kan je kindje, al helemaal zelf goed rechtop blijven zitten? Dan is een kinderstoel een handig hulpmiddel, voor jonge ouders. Het is heel praktisch, want zo kan je tijdens je eigen lunch of avondeten je kindje ook meteen eten geven. Bovendien kan je zoon of dochter, ook wennen aan het samen aan tafel zitten. Daarnaast heb je als ouders, dan ook even gelegenheid om wat anders te doen. Terwijl jij het eten voorbereid, kan je kindje in de kinderstoel onder jouw toezicht aan tafel spelen.

Het wipstoeltje

Een ander handig hulpmiddel is een wipstoel. Je kan hier je baby veilig inleggen en vastmaken met een soort tuigje. Het wipstoeltje, kan je heen en weer bewegen. Door het heen en weer schommelen valt je baby, wat makkelijker in slaap of gaat het lachen. Het stoeltje is voor je baby geschikt, om in te slapen en te spelen. Daarnaast kan je baby, ook lekker rondkijken en de omgeving ontdekken. Ook handig, als je heel even een flesje wil gaan opwarmen of een schone luier wil pakken.

De fietskar

Een fietskar is een handig hulpmiddel, om je kind of kinderen veilig naar bijvoorbeeld de kinderopvang te brengen. Een fietskar kan je bevestigen, op bijna iedere fiets. Er zijn fietskarren, die je op de plaats van bestemming kan gebruiken als een soort wandelwagen. Je kind of kinderen zitten, ook nog eens lekker droog en beschermd tegen de wind.

Maar ook een fietsstoeltje is een perfect middel om jonge kindjes te vervoeren. Vanaf een maand of negen kunnen ze gezellig voorop de fiets plaatsnemen. Afhankelijk van de lengte van je kindje en het soort fietszitje, gaan de kinderen op een gegeven moment achterop. Fijne fietsstoel is bijvoorbeeld de Qibbel Air.

kinderfietsroute maken Qibbel Air fietsstoel voorzitje achterzitje review ervaringen

Een draagzak

Wil je baby dragen, maar wel ondertussen nog wat kunnen doen met allebei je handen? Dan is een draagzak wellicht een handig hulpmiddel. Je draagt je kind veilig in een soort tuigje tegen je lichaam aan.