In de zomer komt het voor, dat je dagenlang achter elkaar te maken krijgt, met hele hoge tropische temperaturen. We noemen dit weersverschijnsel ook wel een hittegolf. Bij een hittegolf zijn er dingen, waar je echt op moet letten bij met name kinderen. Waar je rekening mee moet houden bij kinderen (als we te maken hebben met hitte) daar vertellen we je hieronder graag meer over.

Hydrateren let op dat je kind genoeg vocht binnenkrijgt

Een hittegolf gaat gepaard met temperaturen van tropisch niveau. Dit zorgt ervoor ook al doe je helemaal niets je toch aardig wat transpiratievocht kwijtraakt. Goed hydrateren is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat je vochthuishouding op orde blijft. Let hier ook goed op bij kinderen. Vaak zijn ze zo druk aan het spelen dat ze wellicht vergeten om op tijd te drinken.
Attendeer je kind er regelmatig op. Geef je kind bij voorkeur water of water met een smaakje. Lukt het niet zo goed om je zoon of dochter aan het drinken te krijgen. Je kan ook een waterijsje geven of een stukje watermeloen daar kan je kind ook wat vocht uithalen. Blijf bij een hittegolf altijd het drinken stimuleren.

Binnen in huis lekker fris en koel houden

Is het buiten ontzettend heet? Probeer bij een hittegolf de ergste warmte niet binnen in huis te krijgen. Dit is met name ook fijn voor je nachtrust en die van je kinderen. Niets vervelender dan dat je kinderen niet kunnen slapen omdat het zo warm is op de slaapkamers. Geen goede nachtrust betekent ook dat je kinderen wat vaker huilen en hangerig worden omdat ze zo moe zijn. Wat kan je doen om het in huis aangenaam koel en fris te houden? In ieder geval alles dicht houden. Zodra de temperaturen stijgen gordijnen, rolluiken, ramen en deuren dicht doen. Ventilators of een airconditioning zorgen ook voor een koelere atmosfeer op bijvoorbeeld de slaapkamer van de kinderen.

Lees hier hoe je de kinderslaapkamer het beste koel kunt houden in de zomer.

Houd zonnebrandcrème bij de hand

Gaan kinderen toch, naar buiten om te spelen met een hittegolf? Dan is het net als bij volwassenen gebruik zonnebrandcrème. Goed je kind of kinderen hiermee insmeren en regelmatig blijven herhalen. Met dit soort hitte verbrand je echt supersnel. Koop je een zonnebrandproduct let goed op de factor. Een kinderhuid verbrand heel snel. Kies voor een speciaal product voor kinderen of iets met een hoge beschermende factor.