Als moeder wil je van elk seizoen van het jaar volop kunnen genieten, en dit geldt wellicht het meeste van allemaal voor de zomer! Maar hoe bereid je je voor op deze tijd van het jaar? In deze blog vind je wat tips die je flink op weg zullen helpen hiermee.

Alvast je zomerspullen klaarzetten

De eerste tip die we je mee willen geven is om alvast wat zomerspullen klaar te zetten. Waar je dan aan moet denken? Zorg er bijvoorbeeld voor dat je zomerjurken niet meer achterin je kledingkast staan. Haal ook alvast een trendy zonnebril voor de zomer, bijvoorbeeld via brilletjes.nl. Maak tevens je zomerschoenen schoon zodat je zowel trendy als stijlvol de zomer door komt.

Vooruit plannen

Een beetje voorbereiding kan een wereld van verschil maken als je het meeste uit de zomer wilt halen. Denk alvast na over wat voor leuks je allemaal wilt doen wanneer de zon weer volop schijnt. Heb je altijd al dat ene strand willen bezoeken, of dat nieuwe zwembad willen uitproberen? Plan het nu alvast in! Zo ben je goed voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan.

Zonnebrandcrème voor je kinderen

Denk verder aan zonnebrandcrème voor je kinderen. Waarom dit belangrijk is? Kinderen zijn eenmaal gevoeliger voor de zon vergeleken met volwassen mensen. Haal daarom een hoge factor zonnebrandcrème (minimaal SPF 30). Vergeet niet om elke twee uur opnieuw te smeren, vooral na het zwemmen of sporten. Maak er een gewoonte van om altijd een flesje zonnebrandcrème bij de hand te hebben, want zo ben je voorbereid op spontane, zonnige avonturen zonder zorgen.

Vaker speelafspraken in de buitenlucht organiseren

Maak tevens meer speelafspraken in de buitenlucht. De voordelen hiervan? Dit is beter voor de gezondheid van je kinderen! Daarnaast helpt dit ze met het ontwikkelen van hun creativiteit en sociale vaardigheden. Samen buiten spelen zorgt voor onvergetelijke avonturen en maakt vriendschappen nog sterker. Probeer af te spreken in een park, aan het strand of gewoon in de tuin. En waarom niet een picknick combineren met het spelen? Neem wat gezonde snacks, een kleedje en een frisbee mee en je hebt meteen een perfecte middag.

Tijdens hittegolven binnenshuis blijven

Tijdens hittegolven is het belangrijk om de koelte van binnen op te zoeken. Het is niet altijd veilig om buiten te spelen wanneer de temperaturen stijgen tot oncomfortabele hoogte, dus kijk goed naar de weersvoorspellingen. Binnen is er gelukkig nog genoeg leuks te doen voor iedereen! Denk aan spannende kinderseries, leuke (bord)spelletjes of maak samen een verfrissende smoothie. Zorg ook dat je voldoende drinkt om gehydrateerd te blijven – water met een schijfje citroen of muntblaadjes kan al een groot verschil maken.