Je zwangerschap is een periode waarin je lichaam veel veranderingen ondergaat met een prachtig resultaat als gevolg! Toch willen vele moeders zo snel mogelijk er weer als vanouds uitzien of in ieder geval de beste versie van zichzelf tonen. In deze blog geven we je wat tips om dit doel te bereiken.

Verzorgingstrucjes

De eerste tip die we je mee willen geven is om bepaalde verzorgings trucjes toe te passen. Waar je dan aan moet denken? Gebruik bijvoorbeeld hydraterende crème voor je huid. Dit zorgt ervoor dat je huid beter van de stress van de afgelopen periode kan herstellen. Daarnaast is het slim om van boob tape gebruik te maken. Zo voel je je net wat vrijer in je kleding, zonder er onverzorgd uit te zien.

Begin met een gezond dieet

We snappen het, na een zwangerschap kun je soms verlangen naar comfort food. Maar als je je weer op je best wilt voelen, is een gezond dieet essentieel. Begin met het integreren van meer groenten en fruit in je maaltijden. Waarom dit slim is om te doen? Je krijgt meer voedzame stoffen binnen die je ook nog eens hartstikke veel energie geven! Vergeet niet dat je jezelf af en toe best mag trakteren, maar balans is het toverwoord. Stap voor stap zul je merken dat je je veel energieker en stralender voelt!

Veel water drinken voor je huid

Na je zwangerschap is je huid misschien wat droger of minder elastisch en dan is het extra belangrijk om hydraterend te werk te gaan. Probeer daarom elke dag minstens 2 liter water te drinken. Water helpt om de afvalstoffen in je lichaam af te voeren en houdt je huid van binnenuit gehydrateerd. Je zult merken dat je huid er frisser en voller uitziet, en bovendien kan voldoende hydratatie helpen om de elasticiteit van je huid te herstellen.

Weer meer gaan bewegen

Weer beginnen met bewegen na je zwangerschap kan een uitdaging lijken, maar het is zó belangrijk voor je herstel en algehele welzijn. Je hoeft niet meteen de sportschool in te duiken; begin gewoon met kleine stapjes. Een dagelijkse wandeling in de frisse lucht kan al wonderen doen voor je energie- en stressniveau. Probeer ook lichte oefeningen zoals yoga of pilates, die gericht zijn op het versterken van je kern en het verbeteren van je flexibiliteit. Zet die eerste stap om al snel een positief verschil te merken.

Je slaapmomenten pakken

Je slaap terugvinden na je zwangerschap kan een hele opgave zijn, vooral met een kleintje in huis. Probeer consistent te zijn met je bedtijd, zelfs als je baby zijn eigen schema heeft. Regelmaat helpt je lichaam om beter te resetten. Probeer ook korte dutjes te doen wanneer je baby slaapt; die kleine rustmomenten kunnen een enorm verschil maken. En, heel belangrijk: wees lief voor jezelf als je een nacht niet zoveel slaap pakt als je had gehoopt. Elke ouder gaat hier doorheen.