Ben je op zoek naar een telefoonabonnement voor je kinderen? Of het nu voor de eerste of al tweede of derde telefoon is: het kiezen van een telefoonabonnement is niet altijd makkelijk. Je hebt namelijk veel mogelijkheden en dat kan het lastig maken om te kiezen. Waar het mogelijk is om te kiezen voor een abonnement inclusief toestel, is ook sim only voor kinderen zeker het overwegen waard. Ben je benieuwd naar wat de grootste voordelen daarvan zijn? Wij sommen het hieronder voor je op.

1. Je profiteert van lage kosten

Eén van de grootste voordelen van een sim only abonnement voor je kinderen, is het feit dat je profiteert van lage kosten. In vergelijking met een telefoonabonnement met toestel ben je namelijk een stuk goedkoper uit met sim only. Bij een abonnement inclusief telefoon betaal je niet alleen kosten voor je bundel, maar ook voor je toestel. Dat is bij een sim only abonnement niet het geval en daarom betaal je alleen voor je gekozen bundel.

2. Het is makkelijk aan te passen

Nog een goede reden om voor een sim only te kiezen, is door de flexibiliteit. Bij zo’n abonnement is het vaak mogelijk om je bundel bij te stellen als je dat wilt. Heb je te veel MB’s? Dan zet je je abonnement eenvoudig omlaag. Andersom kan dat natuurlijk ook, als je meer MB’s nodig hebt dan je in de eerste instantie dacht. Je bent een stuk flexibeler dan bij een abonnement met telefoon.

3. Je kiest zelf je telefoon

Of je nu van plan bent een eerste smartphone voor je kind aan te schaffen voor je kind of al tevreden bent met de huidige smartphone van je zoon of dochter: een sim only abonnement is in beide situaties mogelijk. Zoek je een nieuwe telefoon, dan kies je die helemaal zelf uit. Dat betekent dat je de kans krijgt om uit alle beschikbare telefoons te kiezen. Bij een abonnement met toestel is dat aanbod vaak wat beperkter. Als de telefoon van je kind nog prima functioneert, kan daarvoor eenvoudig een sim only afgesloten worden. Voor zowel een nieuw als ouder model zijn er dus opties genoeg.

4. Maandelijks opzegbaar

Een sim only abonnement is voor 12 of 24 maanden af te sluiten, maar bij sommige providers heb je daarnaast de optie om maandelijks op te zeggen. Dat biedt vrijheid, want zo zit je nooit voor een lange tijd aan een bundel vast. Bij een abonnement met toestel zit je vaak hoe dan ook al vast aan een contract van één à twee jaar. Tussentijds opzeggen is in dat geval niet mogelijk.

Zoals je hierboven hebt gelezen heeft een sim only abonnement voor kinderen meerdere voordelen. Bedenk vooraf hoeveel MB’s en belminuten je kind nodig heeft en stel op basis daarvan de ideale bundel samen. Niet alleen voor kinderen is een sim only een perfecte optie, dat geldt ook voor je eigen smartphone! Je bent niet te veel geld kwijt en ervaart veel vrijheid als je deze keuze maakt.