Als mama krijgen we af en toe natuurlijk wel eens een cadeautje. Voor Moederdag, verjaardag en kerst. Maar zeg eens eerlijk; hoe vaak krijg jij een cadeau waar je écht blij mee bent? Vaak ben je er wel een beetje blij mee, maar is het nét niet wat je zelf voor ogen had. Met een druk en goed gevuld leven en kinderen die ook het nodige van je vragen, is de kans wel groot dat je jezelf snel vergeet. Een cadeau voor jezelf kopen is dan ook niet het eerste waar je aan denkt. Maar toch weten we stiekem allemaal wel wat we graag zouden willen hebben. Daarom; hier het verlanglijstje van een moeder, waar veel moeders echt op hopen. Misschien een goede hint om dit artikel eens aan je man of partner te sturen!  

Altijd bereikbaar 

We zijn vandaag de dag altijd bereikbaar op onze smartphone. Maar naast dat we heel wat af bellen en appen, maken we er ook vooral foto’s en filmpjes mee. Zeker wanneer je opgroeiende kinderen hebt, is dit het perfecte apparaatje om hun ontwikkeling te volgen en te genieten van alle mooie momenten. Maar ook het zoeken naar leuke nieuwe recepten en trends doen we allemaal vanaf onze smartphone. ’s Avonds even lekker door je timeline scrollen na een lange dag is voor velen dan ook een moment van ontspanning. Stiekem willen we dan ook allemaal niets liever dan de nieuwste iPhone met abonnement. Want met welk apparaatje zijn we op een dag meer bezig dan deze? Doe een nieuwe telefoon dan ook vooral jezelf cadeau, het plezier dat je eraan beleeft kent zijn gelijkenis niet met andere dingen.  

Me-time 

Veel moeders hoeven eigenlijk helemaal geen materiële zaken, maar willen vooral ook eens even lekker tijd voor zichzelf. Hoe je dit invult is zeer persoonlijk; de één wil dit graag met vriendinnen doen, de ander juist even helemaal alleen. Maar een cadeau in dit kader is iets wat we echt lekker vinden, maar dan wel een cadeau waar goed over is nagedacht. Dus een cadeau voor een dagje spa is leuk, maar wanneer je een baan, gezin en werkende partner hebt is de tijd ervoor vinden een grote uitdaging. Voor je het weet ligt de bon in een la te versloffen en is de termijn verstreken. Een me-time cadeau is dan ook alleen leuk wanneer er bijvoorbeeld ook een aanbod bij zit dat er een avondje opgepast gaat worden. Want laten we eerlijk zijn, wie verlangt hier niet stiekem ontzettend af en toe naar?  

Kortom; in ons hart weten we allemaal eigenlijk wel wat heel graag willen hebben. Het zit in onze cultuur om dat niet heel erg uit te spreken. Doe dit af en toe wel, hiermee geef je ook meer inzicht in waar je blij van wordt en ziet de gever ook een meer dankbare ontvanger. Maar wanneer je hints niet op worden gepakt, moet je vooral niet bij de pakken neer gaan zitten maar lekker jezelf verwennen. Je bent ongetwijfeld veel tijd kwijt aan het zorgen voor anderen en je houdt daar altijd rekening mee. Af en toe dan even bewust voor jezelf kiezen is een hele gezonde zaak, waar je je vooral niet schuldig over hoeft te voelen.