In Nederland fietsen we heel wat af met z’n allen. Weer of geen weer, als het even kan pakken we gewoon de fiets. Kinderen uit school halen, naar sport brengen of gezellig met de kinderen op visite naar opa en oma. Ook al kunnen kinderen zelfstandig fietsen, soms is het gewoon fijn om hem of haar achterop te vervoeren. Naarmate ze wat ouder worden, is een stevig achterzitje wel een musthave. Eentje die veilig is én lekker zit. Wij mochten de Qibbel 6+ Junior testen en vertellen je er graag meer over.

Qibbel

Qibbel is een Nederlands merk dat zich richt op het ontwerpen en produceren van fietsstoeltjes voor kinderen. Ze hebben een breed assortiment van onder andere voorzitjes, achterzitjes en accessoires. Je kunt ze misschien kennen van zijn Qibbel Air, het lichtste fietszitje van Hollandse bodem. Wij mochten deze al eerder testen en onze ervaring kun je lezen in deze Qibbel Air review. Omdat we zo blij en tevreden zijn met de Qibbel Air, vinden we het ook ontzettend leuk om het vervolgstoeltje van Qibbel te gebruiken.

Qibbel 6+ Junior achterzitje

Waar de Qibbel Air gaat tot een leeftijd van 6 jaar, gaat de Qibbel 6+ Junior verder. De Qibbel 6+ Junior is namelijk een achterzitje dat geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar en tot 35 kilo. Het zitje is ongeveer 30x40x50 cm (LxHxB) en past op elk reguliere & E-bike bagagedrager. Wel is het belangrijk om te controleren of de bagagedrager van je fiets dit gewicht kan dragen. Het achterzitje is extra stevig en heeft een veiligheidsgordel, inklapbare voetsteunen en een zacht zitkussen, waardoor je kind comfortabel en veilig achterop kan zitten.

De voordelen van Qibbel 6+ Junior achterzitje

  • Het past op elke regeliere & E-bike bagagedrager
  • Het heeft een veiligheidsheupgordel met driepuntssluiting
  • Het is direct gebruiksklaar uit de doos
  • De montage is super snel en eenvoudig (zónder gereedschap ;))
  • De achterzitjes zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, waaronder hun nieuwste kleur: Cappuccino.

Onze ervaring

We hebben het achterzitje uiteraard uitgebreid getest. Carice vind het geweldig dat ze nu groot genoeg is voor dit achterzitje. Ze kan er zelf op klimmen door de voetsteuntjes, wat ideaal is als mama. En ook Wisse past er nog prima op en vind het geen probleem om op deze manier achterop te zitten. De kleur vinden we ook allemaal prachtig. Een hele mooie toevoeging aan de kleuren die Qibbel al in hun collectie heeft. We zijn allemaal blij dat we weer even vooruit kunnen met dit achterzitje. Op naar heel veel mooie en vooral veilige kilometers op de fiets.

Verkoopprijzen