Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst The Frame van Samsung voorbij zag komen, moest ik even twee keer kijken. Geen groot zwart vlak meer in je woonkamer zoals je gewend bent, maar de look van een schilderij die matcht bij je interieur. Wat een geweldige uitvinding. Ik ben dan ook ontzettend blij om de nieuwste The Frame van Samsung uit te proberen en mijn ervaring te delen.

Samsung The Frame

Samsung The Frame is meer dan alleen een televisie. Ik was eerlijk gezegd het meest benieuwd naar de ‘Art Mode’ van The Frame. Met één druk op de knop verandert je tv in een prachtige privékunstgallerie. Je kunt standaard kiezen uit 9 afbeeldingen, maar met een Art Store abonnement heb je toegang tot meer dan 1500 kunstwerken. Bovendien kun je ook je eigen beelden toevoegen en tonen. Zo haal je heel gemakkelijk een stukje kunst in je interieur, die op dat moment past bij je interieur en/of mood van dat moment.

Om The Frame nóg beter bij je interieur te laten passen, kun je ook nog kiezen uit verschillende kleuren en soorten lijsten. Dankzij een magneetsysteem kun je heel makkelijk kleuren en stijlen wisselen om zo de juiste look te kiezen. Ik heb gekozen voor de ‘licht hout eik’, wat eigenlijk overal bij past.

Samsung The Frame review ervaring

Je kunt The Frame strak tegen de muur bevestigen, om nog meer het effect van een schilderij te geven. Dit doe je met een Slim Fit Wall-Mount. Maar wil of kan je hem niet op de muur bevestigen, dan staat hij ook heel mooi op een tv-standaard.

De techniek achter The Frame is heel tof. Via de ‘One Connect Box’ heb je geen last meer van al die lelijke kabels in het zicht. Met maar één transparant kabeltje kun je de box aansluiten op je tv, die niet direct naast je tv in het zicht geplaatst hoeft te worden.

Samsung The Frame ervaring

Onze huidige tv, ook Samsung, is zo’n 8 jaar oud en voldoet nog prima. Maar met de komst van The Frame, die een maatje groter (55”) is en beeld heeft die 8 jaar jonger is, merk je echt wel verschil. De QLED-beeldkwaliteit is haarscherp en super snel. Dat hij sneller is, merkte ik ook vooral bij het openen van de Youtube app of Netflix. Normaal moeten we een tijdje wachten tot Netflix is opgestart, maar nu kunnen we gelijk onze favoriete serie of die van de kinderen aanzetten. Enig probleempje dat we hadden, is dat The Frame onze (oude) CI-kaart niet meer kon ‘lezen’ omdat deze te oud voor hem was. Hiervoor moest er dus een nieuwe CI-kaart komen.

The Frame is echt een aanwinst in je interieur. Ik wist vooraf niet dat je zo makkelijk met een tv het echte effect van kunst in je interieur kunt krijgen. Wat mij betreft een echte aanrader!

Samsung The Frame review ervaring

Upcycle the package

Samsung verpakt hun producten in eco verpakkingen. En om ook ons steentje een beetje bijdragen, hebben we de verpakking van The Frame een tweede leven gegeven door er mee te knutselen. Op de site van Samsung kun je kiezen uit tal van leuke voorbeelden van bruikbare items voor je huis waar je, doormiddel van een werkbeschrijving, aan de slag kunt. Wij gingen voor een speeltunnel voor onze kat. Kinderen blij dat we gingen knutselen en de kat blij met zijn nieuwe speelplek. Is hij niet mooi geworden? We hebben nog een stuk van de verpakking over, dus hebben we nog een ideale activiteit voor de herfstvakantie straks.

Upcycle project Samsung