Wie is er niet dol op vakantie? Van een sportieve trip naar de sneeuw tot een weekje luieren in de zon, elke vakantie is voor de meesten van ons genieten. Het nadeel? De tijd lijkt bij een vakantie nog wel sneller te gaan dan normaal. Dagen, weken en uren vlíegen voorbij. Wat na de vakantie overblijft? De mooie herinneringen. Toch kan het best wel even pittig zijn om na je vakantie weer je draai te vinden. Mensen gaan na een vakantie ook massaal plannen maken om te emigreren, om deze -eenmaal weer in het ritme van de normale gang van de dagen- snel te parkeren. Er zijn echter manieren om de vakantieherinneringen wel levend te houden. Hoe je dat doet? Lees snel verder.

Alsof je erbij was

Mooie foto’s beperken zich vandaag de dag niet meer tot de 20 exemplaren die op een fotorolletje passen, met ook nog eens het gevaar dat ze mislukken. Foto’s zijn vandaag de dag altijd en overal te maken door middel van onze smartphones. Hetzelfde geldt voor video’s. De kwaliteit ervan verschilt nogal, wanneer jij een waanzinnige reis gaat maken is het dan ook aan te raden om te investeren in een smartphone met topcamera. De iPhone 14 Pro is hier een voorbeeld van. Wanneer je kijkt naar de specificaties van deze telefoon kun je niet anders dan concluderen dat het een waanzinnig apparaat is voor mee op reis. Een haarscherp beeld gecombineerd met vele camera’s aan beide zijden van het apparaat en ook nog eens voorzien van het beste geluid. Zo kun je alle leuke en indrukwekkende moment fantastisch vastleggen, voor zowel jezelf maar ook voor thuisblijvers zoals opa en oma. En de batterij? Die is van hoge kwaliteit, gaat lang mee en is snel weer opgeladen. Een betere reisgenoot om herinneringen in op te slaan kun je niet vinden op dit moment.

Doe iets met de foto’s

Wanneer je vervolgens die foto’s en filmpjes hebt gemaakt, dan is het zonde om er niet iets mee te doen. Door de handige techniek van vandaag de dag kan dit al in een handomdraai. Met een paar klikken op je muis heb je al een heel fotoboek gevuld en ook een foto op canvas heb je zo besteld. Allemaal manieren om ook op die grijze dagen -waarop de vakantie verder weg lijkt dan ooit- toch een beetje de zon naar binnen te halen. Ook het maken van een heuse aftermovie van jullie vakantie is ontzettend leuk, met de software van onder andere Apple is dit snel te doen. Leuk om rond te sturen naar familie, vergeet ook vooral niet hét muzieknummer van jullie vakantie toe te voegen.

Kortom, een vakantie is een tijd om van te genieten en herinneringen te maken. Zorg ervoor dat deze niet verloren gaan en investeer in het levend houden van de herinnering. Voor je het weet is het weer zover, en staat de volgende trip alweer voor de deur. Veel plezier en geniet er enorm van!