Een veilig gevoel in huis is ontzettend belangrijk. Je moet er niet aan denken dat inbrekers in je huis ronddwalen op zoek naar jouw bezittingen. Je kunt zelf iets doen aan het veiliger maken van je huis en is ook eenvoudig te regelen. In deze blog lees je tips voor een veilig huis. Zo kun je straks zorgeloos je huis verlaten met het idee dat je huis en spullen veilig zijn. Dat wil toch iedereen?

Woning met goede sloten

Zorg dat alle sloten van je huis veilige sloten zijn. Veilige sloten zijn sloten met een SKG keurmerk. Hoe meer sterren, hoe veiliger ze zijn. Een slot met 2 sterren is bijvoorbeeld binnen 20 seconden open te breken door inbrekers. Heeft een slot één ster meer? Dan doen ze er wel zo’n vijf minuten langer over. Zorg er daarom voor dat je sloten met minimaal een SKG 3 keurmerk hebt.

Sluit je huis altijd af

De tijd van het ’touwtje door de brievenbus’ is tegenwoordig verleden tijd. Inbrekers zijn heel alert. Niet alleen op de touwtjes die uit de brievenbussen steken, maar ook op open ramen. Laat daarom geen ramen open staan als je van huis gaat en draai uiteraard de deuren op slot. Je hebt niet voor niets die goede sloten op je huis laten zetten.

Alarmsysteem voor een veilig huis

Wanneer je een alarmsysteem installeert voor je woning, hebben inbrekers geen kans om hun slag te slaan. Je hebt verschillende soorten, de één werkt bijvoorbeeld met een bewegingssensor en de ander met een camera.

Tips alarmsysteem aanschaffen:

  • Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden rondom alarmsystemen dat een goed advies heel handig is. Want wil je dat er gelijk een beveiligingsbedrijf ingeschakeld wordt? Of wil je het op je Ipad of telefoon kunnen zien wie er in of voor je huis staat? Vraag daarom een expert om advies.
  • Bepaal je budget. Een alarmsysteem heb je in veel verschillende soorten. De één met weinig opties de ander heeft wat meer. Hoe uitgebreid je alarmsysteem is, hangt vaak samen met de prijs je die er voor betaald.
  • Vanwege de hoeveelheid opties en mogelijkheden is het raadzaam om te vergelijken. Je kunt heel makkelijk offertes vergelijken alarmsysteem om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden en prijzen.

Kostbare spullen opruimen

Berg waardevolle spullen zo goed mogelijk op. Een goed voorbeeld hiervan is om het in een kluis te stoppen. Leg vooral geen kostbare spullen, zoals een laptop, telefoon of sieraden in het zicht. Hoe minder inbrekers weten en zien, hoe kleiner de kans is dat ze daadwerkelijk bij je inbreken gaan.

Social Media

Wat je tegenwoordig vaak ziet is dat mensen via hun social media kanalen delen dat ze op vakantie zijn (of gaan). Doe dat vooral niet. Want ook inbrekers maken gebruik van Facebook, Instagram of TikTok. Je moet het ze ook niet te makkelijk maken hè?

Met deze tips heb je zeker weten een veiliger huis en kun je je huis beschermen tegen inbraak tijdens een vakantie of afwezigheid. Heb jij nog andere tips? Laat het vooral weten.

veilig huis tips inbreken

Afbeelding van Schluesseldienst via Pixabay