Of je nu een nieuwe woning gaat betrekken of een mooi historisch pand betrekt; verhuizen kost áltijd veel tijd en moeite. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het resultaat, maar de weg ernaartoe kan behoorlijk hobbelig zijn. Veel mensen voelen zich als een geslaagde jager wanneer het perfecte huis is gekocht, maar het echte werk begint dan vaak pas. Van dozen inpakken tot de ruimtes indelen, veel denkwerk komt er kijken bij de perfecte verhuizing. Er zijn echter een aantal veelgemaakte fouten bij verhuizen waar iedereen graag voor behoedt wordt, en zeker moeders! Bij een verhuizing komt zoveel kijken dat de kans ook groot is dat er iets over het hoofd wordt gezien. Welke zaken dat zijn? Lees snel verder.

1.     Altijd online

Internet is vandaag de dag niet meer een luxe, maar echt een musthave. Een paar dagen zonder internet in je nieuwe huis is niet alleen irritant, maar in veel gevallen is internet ook gewoon onmisbaar. Internet afsluiten hoort bij een verhuizing dan ook bovenaan het prioriteitenlijstje te staan, en regel dit ruim voordat de dag van de ‘grote verhuizing’ zich aandient. Wanneer je toch bezig bent met het internet, kijk dan meteen zorgvuldig naar de aanbieder en de kosten. Ook zit er nogal verschil tussen het ene en het andere internet, zo heb je glasvezel of DSL. Beide zijn niet altijd beschikbaar in jouw regio, dit kun je online checken. Werk je veel thuis? Dan is een wat groter abonnement aan te raden, voor de meest snelle verbinding. Kortom, regel goed internet vooraf! Twijfel je nog? Sommige providers kun je zelfs eerst een tijdje gratis proberen!

2.     Goed verzekerd

Wanneer je gaat verhuizen komen er veel gevaren om de hoek kijken. Mensen die dat niet gewend zijn gaan opeens met kasten sjouwen, en op oude aanhangers worden waardevolle spullen vervoerd. Check dan ook voordat je gaat verhuizen goed de verzekeringen, van je aansprakelijkheid tot een nieuwe opstalverzekering. Allemaal zaken waarvan je zeker moet zijn dat het vooraf geregeld is, anders kun je later grote problemen krijgen. Want een ongeluk zit in een klein hoekje. En wil je overal van af zijn? Schakel dan een verhuisbedrijf in.

3.     Schoongemaakt

Hoe fijn is het wanneer je de woning betrekt en deze lekker schoon en opgeruimd is? Zorg er dan ook voor dat een ander ook deze luxe ervaart. Laat je huis daarom ook schoon achter, een aspect wat veel mensen vergeten. Dit is niet uit onwil, maar bijna meer vanuit opluchting. Alles is ingepakt en de focus ligt bij de nieuwe woning. Mocht je er zelf geen tijd voor hebben, schakel dan een externe schoonmaakploeg in. Maar zie het als beleefdheid, laat je oude woning dus schoon achter.

Verhuizen, er zijn mensen die ervan houden, maar de meeste mensen hebben er een hekel aan. Van welke school jij ook bent, houd het uiteindelijke resultaat in gedachten dan zul je zien dat het traject ernaartoe allemaal wat makkelijker gaat. Met bovenstaande tips voorkom je al een aantal veelgemaakte fouten en maak je het voor jezelf maar ook voor de omgeving al net iets makkelijker. Succes!