Verhuizen is een behoorlijke klus. Denk maar aan alles wat je moet regelen voor zowel de nieuwe woning als de oude die je gaat verlaten. We geven je daarom graag tips om je verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk is een perfecte voorbereiding en op tijd beginnen met inpakken een goede start. Lees deze verhuistips hoe je je optimaal op je verhuizing kunt voorbereiden.

Begin op tijd

De eerste tip is om op tijd te beginnen. Zodra je de keuze hebt gemaakt om te verhuizen, kun je al van start gaan. Ook al heb je nog geen woning gevonden. Start je opruimmodus en begin alvast met kijken wat er eventueel weg kan. Dat scheelt een hoop stress in de voorbereiding.

Maak een to-do-lijst

Zodra je weet dat je gaat verhuizen is het verstandig om eens op een rijtje te zetten wat er allemaal moet gebeuren en wat er geregeld moet worden. Een checklist waar je stap voor stap opschrijft wat er moet gebeuren. Er zijn namelijk zoveel dingen die moeten gebeuren; van het verzamelen van verhuisdozen tot het doorgeven van adreswijzigingen. Met de ene taak kun je al weken van te voren beginnen, maar er zijn ook taken die je pas in de laatste week kunt uitvoeren. Maak een prioritering en tijdsplanning van de taken en vink dingen af als het geregeld is. Dit helpt ontzettend om het overzicht te bewaren.

Hulptroepen voor de verhuizing

In je eentje verhuizen is geen doen. Schakel daarom op tijd hulptroepen in. Dat kan zijn je familie en vrienden die met armkracht en een aanhanger je komen helpen op de dag van verhuizen. Maar ook bij het inpakken, opruimen of schoonmaken van je huis. Daarnaast kun je ook de hulp inschakelen van een verhuisbedrijf. Op internet kun je wel een overzicht verhuisbedrijven vinden per regio. Zoek je bijvoorbeeld verhuisbedrijven in Drenthe, dan vind je ze daar op een rijtje.

Inpakken maar

Het is slim om de komende tijd verhuisdozen te sparen. Vraag familie en vrienden of ze nog oude verhuisdozen op zolder hebben staan of neem grote bananendozen mee uit de supermarkt. Begin dan alvast met het inpakken van spullen die je de komende maanden niet gaat gebruiken. Weet je niet goed waar je moet beginnen met inpakken? Begin op een kamer (of de zolder) waar je doorgaans weinig komt of waar je van de spullen die er staan eigenlijk niet gebruikt. Hier kan je echt al geruime tijd van tevoren mee beginnen. Schrijf ook gelijk op de dozen waar ze naar toe moeten in de nieuwe woning en wat er globaal inzit. En niet onbelangrijk: of iets breekbaar is of niet. Zo ga je steeds kamer voor kamer verder en kan je naast de spullen die je wilt bewaren en meenemen ook meteen dingen weggooien. Alles wat niet mee hoeft naar het nieuwe huis kan gelijk weg.

Op deze manier ga je iedere keer weer verder tot je echt alles hebt ingepakt uitgezocht en opgeruimd en helemaal klaar bent om naar de nieuwe woning te verhuizen. Met deze tips kun je de verhuizing goed voorbereiden en zal het je een boel stress schelen. Heel veel succes met je verhuizing!

verhuizing voorbereiden tips