Cheryl (29) getrouwd met Jacco en moeder van zoon Wisse (okt ’16) wonen samen in het Friese Kollum. Ze werkt bij een woningcorporatie en blogt op haar eigen blog ps. Cheryl. Marinka (30) woont samen met man Matthijs en dochter Lot (nov ’16) in Zuthpen. Ze is leerkracht en blogt op haar blog A Lot of Words. De mama’s hebben elkaar leren kennen via Instagram en kletsen heel wat af. Ze nemen jullie elke twee weken mee in hun gedachtes, struggles en vragen over hun kids die een paar weken in leeftijd schelen. Dit keer spreken ze elkaar over hun me-time.


Lieve Cheryl,

Na onze openhartige blog van vorige week over hoe het lichamelijk èn geestelijk met ons gaat, ben ik heel benieuwd hoe jij tijd creëert voor jezelf. Mommy-time of me-time, twee hele verschillende dingen. Voordat we moeder werden hadden we zeeën van tijd. Uitslapen in het weekend, feestjes, verjaardagen, dagjes weg, de stad in, zo de deur uit kunnen. Tegenwoordig is ‘even’ de deur uit er niet meer bij. Heb ik luiers? Check! Doekjes? Genoeg eten? Water? Check, check, check … en dan toch nog even naar boven rennen voor een schone romper. Dat is toch ook wel handig om mee te nemen.

Mommy-time heb ik genoeg. Ik werk 2 dagen in de week en daarnaast heb ik dus 3 dagen met Lot (5 met het weekend erbij). En echt hoor, die dagen vliegen voorbij! We gaan even naar de kringloop, de speeltuin, de bieb, naar muziekles, babyccino drinken in de stad, zwemmen, stukje fietsen, naar oma, naar de bakker… Natuurlijk niet op één dag, maar genoeg leuke dingen om te doen. Wat is er nou een groter geluk dan samen met je mini genieten. Twee keer met je ogen knipperen en ze zijn groot en ik zou er niks van willen missen. Tijd is het mooiste gegeven om samen te hebben.

Toch lever je wel een stukje van je eigen leven in wanneer je moeder wordt. Dat is totaal niet erg, maar een stukje ontspanning op z’n tijd hebben we allemaal nodig. Ik ben niet alleen mama, maar ook Marinka! Die houdt van heerlijk douchen, tutten, lekker lunchen, sushi eten, een filmpje pakken, theeleuten met vriendinnen. Maar die me-time is behoorlijk schaars hier, ik doe het ècht te weinig. Een date-night met de man zou ook zo leuk zijn. Dat gaan we bij deze inplannen, beloofd! Mag Lot een nachtje logeren bij opa en oma, vindt ze vast heel gezellig. En die high tea met vriendinnen staat ook genoteerd in mijn agenda. Daarnaast kan ik ook echt genieten van de stilte wanneer Lot slaapt, kop thee erbij en gewoon even op de bank zitten met een boek. Dat is ook wel me-time toch?

Ik ben heel benieuwd hoe jij me-time inlast in je leven? Gaat Wisse vaak logeren of heb je hem, net zoals ik met Lot heb, graag om je heen?

Liefs, Marinka


Lieve Marinka,

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: één en al herkenning. En ik denk niet dat wij de enige zijn die er zo in staan. We kunnen niet ontkennen dat deze jaren met kleine kinderen tropenjaren zijn. Druk, hectisch en af en toe een tikkeltje zwaar. En tsja, dan schiet de me-time er het vaakst bij in.

Ik werk net als jij 2 dagen en de andere 3 dagen ben ik samen met Wisse. Die dagen vind ik heerlijk; lekker samen rond keutelen. Als ik hem vraag: zullen we even fietsen? Dan krijg ik altijd een hele enthousiaste “Joaahh!” terug, dus dat doen we tegenwoordig heel vaak. Samen fietsend langs de koeien en schapen en vervolgens heel zachtjes “boe” en “bèh” horend van achter het windschermpje. Prachtig.

Hoe fijn ik de momenten samen met Wisse ook vind, ik mis ook echt wel af en toe tijd voor mezelf. Toevallig heb ik laatst nog een blog geschreven over de dingen die ik het meeste mis aan de tijd voor ik moeder werd. Me-time moet je ‘gewoon’ plannen, maar dat doe ik niet. Ik merk dat ik dat pas plan wanneer ik er ook écht aan toe ben. Wat ik bijvoorbeeld heerlijk vind is een schoonheidsbehandeling of lekker naar de kapper. Misschien zou ik dat nog eens wat structureler moeten plannen. Mama’s met de gouden tip, ik hoor het graag! ? Maar ook date-nights zijn hier schaars. Wisse gaat af en toe wel uit logeren als we een feestje hebben. Maar zouden dat wel vaker kunnen doen om ook echt even met z’n tweeën weg te gaan.

Je hebt me weer aan het denken gezet en heb gelijk de agenda er maar weer even bij gepakt.

Liefs, Cheryl