Op dit moment werk ik met veel plezier bij mijn huidige baan bij een woningcorporatie. Soms vraag ik mezelf wel eens af wat voor beroepen ik nog wel eens zou willen proberen als ik niet deed wat ik nu doe. Los van de opleiding of de kennis die ik allemaal moet hebben voordat ik het beroep uit kan voeren hoor. Gewoon, wanneer ik aan het dagdromen ben. Je leest 5 van mijn favorieten in deze blog.

Blogger

Het is (nog) niet een beroep van me, maar het lijkt me fantastisch om er ook echt mijn werk van te kunnen maken. Verhalen en teksten te schrijven, nieuwe producten en shops te ontdekken en jullie nog meer te kunnen vermaken en inspireren. Dit is nog een wens van mij.

Geboortefotograaf

Elke keer als ik foto’s van een geboortefotograaf zie dan denk ik: wauw, wat fantastisch om bij zo’n speciaal moment te mogen zijn. Foto’s maken vind ik ontzettend leuk om te doen en daarom lijkt het mij super gaaf om deze waardevolle foto’s te maken voor de kersverse ouders. Moet je je voorstellen dat je de foto maakt van het moment dat papa en mama hun zoon/dochter voor de allereerste keer zien. En dat je dit moment van geluk voor hun kunt vastleggen.

Forensisch onderzoeker

Het lijkt me super gaaf te helpen bij het opsporen van de dader of het oplossen van een moordzaak. In een wit pak op de plaats delict á la CSI of op het lab allemaal monstertjes en testen doen. Super gaaf toch?

Grafisch vormgever

Ik ben niet heel erg thuis in het photoshoppen en ander ontwerp programma’s. Maar het lijkt me super leuk om mijn creativiteit hierin kwijt te kunnen. En daarnaast mijn ideeën, of dat van een ander op een mooie manier op papier te zetten.

Schaatster

Of is dat geen beroep? Als Fries zou je moeten kunnen schaatsen, maar helaas kan ik het niet goed. Of het nu aan te weinig natuurijs ligt of gewoon aan het gebrek aan talent, dat laat ik in het midden. Maar ik zou enorm graag goed willen kunnen schaatsen. En dan wel op topniveau he? Ik zou wel eens een kijkje in de topsport wereld willen nemen om te zien hoe het er echt aan toe gaat. Hoe een week er voor hen uit ziet en hoe het is om aan een belangrijke wedstrijd mee te doen. Een 2e Ireen Wust zeg maar.

Welke beroepen zou jij nog wel eens willen proberen?