Ik ben getagd door Stephanie van Thuisblijfmama voor de It’s a Coffee Tag. Een vragenlijst over mijn koffiegebruik. Neem er lekker een bakje koffie (of thee voor de niet-koffie liefhebbers) bij en lees mijn koffie gewoonten. 

It’s a Coffee Tag

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
M’n eerste kopjes koffie heb ik thuis bij mijn ouders gedronken. Koffie is echt zo’n drankje dat je moet leren drinken. Eerst ben ik begonnen met een scheutje melk, maar ik heb me al snel aangeleerd hem zwart te drinken. Wel zo gemakkelijk dacht ik toen. 

2. Met wie drink je graag koffie?
Ik vind het heerlijk om op zaterdag of zondag samen met Jacco de dag lekker rustig te beginnen met een kopje koffie. Dit vind ik echt de fijnste momentjes.

3. Op welke momenten van de dag drink jij koffie?
Ik drink het meestal alleen in de ochtend, rond de klok van 10. Maar als ik smiddags bezoek heb of ik zelf op bezoek ben, dan kan ik nog wel eens een bakje koffie nemen. 

4. Wat is je favoriete koffievariatie (Espresso, cappuccino, zwart…)?
Ik drink het altijd en overal gewoon zwart. Met melk, zoals cappuccino of een latte maak je me echt niet blij. Dan ga ik nog eerder voor een espresso. Een lekker sterk bakkie 🙂

5. Wat is je favoriete koffiemerk?
Dat maakt me niet heel veel uit eigenlijk. De filterkoffie drink ik meestel van Douwe Egberts, maar een echte voorkeur of lieveling heb ik niet. 

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Tot voor kort hadden we een bonenapparaat en hierbij probeerden we regelmatig andere bonen uit. Nu we deze hebben verkocht, drinken we meestal filterkoffie. En dat is, zoals ik al zei, vaak van Douwe Egberts. 

7. Heb je aparte soorten/smaken koffie in huis voor je gasten?
Nee, zij drinken hetzelfde als ik.

Lees ook De Bloggerstag

8. Waar koop jij je koffie?
Eigenlijk gewoon in de supermarkt. De bonen hebben we wel eens via internet besteld of gekocht bij de HEMA of La Place. 

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
Heel saai, maar gewoon zwart. 

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
Chocola! Heerlijk vind ik die combinatie van koffie en chocola. En het smelt ook zo lekker in je mond. 

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
Dan denk ik dat ik ga voor nooit meer thee. Ook al drink ik ook heel veel thee de hele dag door, dus de keuze is wel lastig. Maar ik kan toch iets meer genieten van een lekker bakje koffie.

Dankjewel voor de leuke tag Stephanie! Voor deze tag wil ik graag de volgende koffieleuten taggen: Michelle (momoftherebels) & Mirjam (kleinewaaghalsjes) & Elsa (elsarblog) om deze leuke koffievragen te beantwoorden. Voel je vrij om deze tag over te nemen als je ook zo dol op koffie bent.