Naarmate ik ouder word, vind ik spullen steeds minder belangrijk. Ik weet niet of dit door de leeftijd komt of dat het gewoon aan mij zelf ligt. Toch schuilt er nog steeds wel een klein materialistisch meisje in mij hoor. Lees snel mijn 5 dingen waar ik echt niet zonder kan..

Nou ja, ‘niet zonder kunnen’ is best overdreven. Ik overleef het natuurlijk wel, maar de wereld is een stukje mooier en vooral gemakkelijker mét:

 

1. Mijn telefoon – niet echt verrassend he? Ik ben bijna vergroeid met dat ding. Eigenlijk tot vervelends aan toe pak ik hem weer. Heb ik nieuwe mails? Wie heeft me geappt? Even de buienradar checken voor ik naar buiten ga. Hoe heet die presentator ook alweer? Ik hoef maar iets te bedenken en ik pak mijn telefoon er bij. Ik krijg ook af en toe een hartverzakking wanneer ik hem even kwijt ben. Of vergeten naar mijn werk of een afspraak voelt als een klein rampje.

2. Horloge – om te checken hoe laat het is gebruik ik (meestal) mijn telefoon weer niet. Ik kan daarom ook niet zonder mijn horloge. Als ik hem niet om heb, kijk ik stug 20x per dag naar een lege pols. En het voelt ook nog eens heel kaal wanneer ik hem niet draag.

3. Agenda – Hoewel de wereld steeds digitaler wordt en ook de handigste tools zijn gemaakt voor telefoon, kan ik niet zonder een fysieke agenda. Het liefst ook nog een grote, waar ik veel in kan noteren. Zoals ik ook  in mijn eerste blog schreef, schrijf ik hele romans in mijn agenda. Het is voor mij een soort dagboek en planner in één.

4. Mascara – Tsja, dat is wel één van de dingen die ik echt elke dag gebruik. Ik ben geen grote tuttebel, maar zonder mascara ga ik de deur niet uit.

5. Kruimeldief – Sinds een tijdje hebben we een kruimeldief in huis. En echt, daar kan ik nu al niet meer zonder. Nu Wisse steeds meer zelf gaat eten, kan ik de stofzuiger beter in de kamer laten staan. Een kruimeldief is daarom zó ontzettend handig; binnen een minuut heb je weer een schone vloer zonder kruimels. Eén van de handigste huishoudelijke hulpjes in ons huis vind ik!

Zo, dat was mijn rijtje. Vertel, waar kan jij niet zonder? Ik ben benieuwd!