De laatste dag van het jaar is aangebroken en dan is 2017 alweer voorbij. Ik vind het daarom tijd om samen met jullie terug te blikken op het afgelopen jaar. Want dat er het afgelopen jaar wat is gebeurt, dat moge duidelijk zijn.

Ontdekkingstocht

Het begin van 2017 stond voornamelijk in het teken van het ontdekken van het moederschap. Het is één groot avontuur waarin je beland als je net moeder bent geworden. Je moet elkaar leren kennen, aftasten en een band opbouwen. Zoals je in mijn eerdere blogs over de eerste periode met Wisse hebt kunnen lezen (en voornamelijk die over de eerste 3 maanden met Wisse), waren de eerste weken vrij pittig. Maar hoe verder we in 2017 kwamen hoe meer en meer we vertrouwd raakten aan elkaar, hoe relaxter Wisse werd en ook ik.

Einde verlof

In januari was dan ook mijn verlof periode ten einde en ging ik weer aan het werk. Dat was wel een dubbel gevoel. Ik vond het heerlijk om ook weer een beetje de persoon te worden die ik hiervoor was en niet alleen maar moeder. Even uit de bubbel waarin ik zo’n 4 maanden in had gezeten. Maar ik vond het ook wel lastig om hele dagen zonder Wisse te moeten zijn en dat kleine hummeltje af te moeten geven aan iemand anders die voor hem zorgt. Wat daarnaast ook wel even wennen was dat ik van fulltime (36u) naar 18 uur per week ben gegaan (met ouderschapsverlof). Maar deze combinatie werken/mama zijn vind ik tot op de dag van vandaag heerlijk!

Hoogtepunten

Aan hoogtepunten geen gebrek het afgelopen jaar. Het eerste jaar van een baby zit er vol mee; rollen, zitten, eerste hapjes, kruipen en we kunnen bijna de mijlpaal ‘lopen’ afstrepen. Ook zo’n hoogtepunt vond ik onze eerste vakantie met z’n drieën. Eind maart, het eerste echt mooie weekend van het jaar met prachtig weer, zijn we met de auto vol geladen naar Scoorl geweest. Even tussen twee haakjes, wat moet je vreselijk veel mee nemen met een baby zeg! De hele auto zat werkelijk prop vol, en we gingen maar 3 nachtjes. Maar dat is weer een heel ander verhaal. Genoten hebben we daar zeker. Elke dag hele stukken wandelen, door de duinen en naar het strand. En een Wisse die het gelukkig net zo fijn vond als wij.

Zomer

Hoewel we normaal gesproken graag met de tent achter in de auto op weg gaan naar een zonnige plek in het zuiden van Europa, hielden we dit jaar vakantie dichter bij huis. En de tent verruilden we voor een comfi mobile-home. We vertrokken voor een week naar Nijverdal. Al misten we toch een beetje de zon, we hebben een heerlijke week met elkaar gehad. Over mijlpalen gesproken, voor de eerste keer op de fiets is er ook zo’n ééntje. De omgeving daar leende zich er super voor om vele kilometers daar door te brengen. En ook voor het eerst met elkaar uit eten in een ‘echt’ restaurant was deze vakantie een feit. Hoe trots kun je dan zijn?!

Heit & Mem-tijd

Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk samen met Wisse ondernemen en beleven. Toch is het af en toe heel fijn om samen met je partner een beetje tijd samen door te brengen. Zo zijn we samen lekker uit eten geweest, naar de musical Fiddler on the Roof incl. nachtje Amsterdam, en hebben we een (wel werk gerelateerd maar) heel fijn reisje naar Belgie & Maastricht gehad.

De leukste dag van 2017

De leukste dag van dit jaar is denk ik wel de verjaardag van Wisse.’ Je baby die één wordt is toch wel een dingetje hoor! De dagen voor zijn verjaardag had ik veel flashbacks naar de laatste dagen van mijn zwangerschap en de bevalling zelf. En bedacht me dan hoe het kon dat er nu alweer een jaar voorbij was. Je knippert een paar keer met je ogen en je baby is geen baby meer. De dag zelf hebben we het gevierd met familie en vrienden.

Persoonlijk

En waar ik zelf heel erg trots op ben is mijn eigen blog die ik dit jaar ben begonnen. De combinatie van werken, bloggen en knuffelen voldoen me ontzettend goed. Vol passie en met plezier werk ik elke week aan mijn blog en ben blij met al jullie leuke en lieve reacties (in deze blog lees je een terugblik op de eerste maand).

2017 telt nog precies één dag en dan op naar 2018. Ik zou zeggen, kom maar op! Vanaf deze plek wens ik jullie een liefdevol en gezond 2018 en een hele fijne jaarwisseling!

Wat was jullie leukste dag van 2017?