Vandaag ben ik 35 weken zwanger. Terwijl ik dit opschrijf krijg ik zo’n kriebel. 35.. Het duurt dus helemaal niet meer zo lang tot we een gezin van vier zijn. Nog officieel 5 weken. Het ene moment denk ik: ah, het duurt nog wel even voordat de baby er is, maar 5 minuten later kan ik even zo’n stress momentje beleven omdat ik denk: nog maar éven! Hoe het verder gaat ?

Verlof!

Vorige week heb ik mijn laatste werkdag gehad. Ik ben met 34 weken werken gestopt. Vorige keer met Wisse heb ik een weekje langer doorgewerkt, maar dit keer leek het met fijn om een weekje langer te hebben. Én omdat Wisse hier ook al rond loopt én dat het nu koud, donker en winters (wat ik toen natuurlijk nog niet wist) is helpt ook niet echt mee. Ik vind het héérlijk om nu geen verplichtingen te hebben. Wisse is twee dagen naar de opvang, dus die dagen heb ik nu lekker om aan te rommelen en me verder voor te bereiden. En straks heb ik quality time samen met de baby!

Grote baby?

Ik heb afgelopen weken twee extra groeiecho’s gehad, omdat de verloskundigen ‘op de hand’ dachten te voelen dat de baby aan de grote kant was. Omdat Wisse ook geen kleintje was (3920 gram met 39,2 weken) wilden ze het nog even voor de zekerheid checken. No problem! En na de twee echo’s bleek dat de beeb keurig op de gemiddelde lijn ligt. Gelukkig maar!

Lichamelijk

Het gaat gelukkig nog steeds erg goed met me. Het slapen gaat nog prima en nog steeds zijn er geen nachtelijke toiletbezoekjes nodig. Ook het bewegen gaat nog prima en heb ik geen gekke cravings of enorme nesteldrang. Hier en daar zit natuurlijk de buik iets in de weg, maar ik klaag nog steeds niet.

Babykamer

In één van de laatste blogs vertelde ik dat Wisse een peuterkamer kreeg, waardoor zijn kamertje voor de baby klaar gemaakt kon worden. Op dit moment ben ik daar eigenlijk nog niet mee bezig geweest en staat het op mn to do lijstje voor de komende weken. Op mijn gemakje de babywasjes te doen en de kledingkast te vullen met de allerkleinste maatjes, zachte dekentjes en dat soort fijne dingen.

Lees de laatste zwangerschapsupdate (30 weken) hier

Fotoshoot

Ook deze zwangerschap ben ik er niet zo goed in geslaagd om mijn buik regelmatig op de foto vast te leggen. Des te leuker vond ik het dat ik bij Heleen van Helena Fotografie voor de camera mocht staan ín de sneeuw! Ze heeft bijna 4 jaar geleden onze trouwerij ook vastgelegd. Ik ben al zo blij met deze preview kiekjes!

Ik zal de volgende keer niet weer zo lang wachten, beloofd! En zeg dan nu: tot de volgende update!