Hallo derde trimester! Tijd voor een update dacht ik, want ik heb vandaag de 30 weken aangetikt! En de laatste update is alweer van een aantal weken geleden. Hierbij besef ik weer dat de tijd zo ontzettend snel gaat! De weken vliegen werkelijk voorbij! 

Groei spurt

Ik kan gelukkig zeggen dat ik me goed voel! Ik heb geen last meer van zwangerschapskwaaltjes, heb weer genoeg energie om de dag goed door te komen en kan me nog goed bewegen. Heerlijk dus! Ben zo blij dat die nare misselijkheid en hevige moeheid al een tijdje achter de rug is. Hopelijk voel ik me tot het einde toe zo goed. Ook heeft mijn buik een flinke groeispurt gemaakt de afgelopen 2 a 3 weken. Qua kilo’s groei ik ook iets meer, de teller staat nu op +8kg. Voor de zekerheid wil de verloskundige over 2 weken een groeiecho maken om te kijken hoe de baby qua groei er voor ligt. Wisse was namelijk ook niet een kleine baby (3920gr) voor 39 weken. Alleen maar goed om dit even te checken, maar maak me er niet zo druk om op dit moment. 

zwangerschapsupdate 30 weken

Slapen

Ik slaap gelukkig ook (nog) goed. Wel lig ik momenteel het lekkerst op mijn linkerzij en kan ik sinds 2 weken niet echt meer op mijn buik liggen. Ook op mijn rug is niet fijn meer, dus de slaaphoudingen raken langzaam beperkt. Wel word ik soms midden in de nacht wakker omdat er in één of alle twee mijn kuiten de kramp vliegt. Pff, dan weet ik even niet waar ik het zoeken moet. Ik weet nog van mijn vorige zwangerschap dat ik dat ook had. Vervelend, maar er zijn ergere dingen zullen we maar zeggen. Wat ik wel super fijn vind, is dat ik ’s nachts (nog) niet naar de wc hoef 🙂 

Cravings

Chocola! Ben op het moment echt een zoetekauw. Het begon een paar weken geleden al met de chocolade pepernoten, maar nu moet op mijn brood ook steeds hagelslag. Koop ik koekjes met chocola in de supermarkt en moet er ’s avonds een stukje chocola bij de thee. Nu vond ik chocola altijd al lekker, maar het is nu in de overtreffende trap. Misschien komt die groeispurt hier wel vandaan! 

Jongen of meisje?

De eerste weken voelde ik me heel anders in de zwangerschap als de zwangerschap met Wisse. Daarom heb ik het gevoel dat we dit keer een meisje krijgen. Maar nu ik me steeds beter begin te voelen, gaat dat sterke gevoel van een meisje ook beetje bij beetje naar de achtergrond. Grappig is wel dat de meeste mensen om me heen ook denken dat we een meisje krijgen, en ook op de poll op Instagram dacht 66% aan een meisje. Ik ben benieuwd of mijn gevoel nog sterker terug komt de komende weken.  

Shoppen!

De afgelopen weken komen ook langzaam wat meer babyspulletjes in huis. Zo heb ik leuke items geshopt bij het We Are Pregnant event, zoals het boxpakje van Little Indians en de hydofiele doek van Daphne Vos. En ook met Black Friday heb ik flink kunnen profiteren van de kortingen en heb ik het voedingskussen van Nanami in huis gehaald (stond al een tijdje op mijn whishlist), een twinning setje voor de baby en Wisse van Little Indians en een prachtige deken van Mies & Co via Mink en Moon. Zo leuk al dat kleine spul weer. In de komende weken gaan we bezig met het babykamertje en het verhuizen van Wisse naar zijn nieuwe kamer. Ik houd jullie op de hoogte!