De december maanden zijn al duur genoeg. Toch wil je je kinderen kunnen verrassen met een volle zak met sinterklaas cadeautjes op 5 december, hoewel je budget dat misschien niet helemaal toelaat. Die blije gezichtjes zijn ten slotte onbetaalbaar, maar sommige cadeautjes helaas ook. Met deze tips kan ook jij goedkoop sinterklaas vieren.

5 Tips om goedkoop Sinterklaas te vieren

Tip 1: Begin vroeg

Door al vroeg in het jaar te beginnen kun je alle aanbiedingen en kortingen in de gaten houden voor goedkope sinterklaas cadeautjes. Vaak weet je al wel welke dingen je kind leuk zal vinden en kun je dit alvast kopen als je dat ergens in de aanbieding ziet. Kijk niet alleen naar aanbiedingen bij de gebruikelijke speelgoedwinkels en webwinkels, maar houd ook de folders van bijvoorbeeld de Lidl en Kruidvat in de gaten. Deze winkels kopen vaak grote partijen speelgoed in en bieden ze met grote kortingen aan. Naast dat je op deze manier goedkoop sinterklaas cadeautjes kunt scoren, verdeel je ook de financiële lasten over het jaar.

Tip 2: Marktplaats en weggeefhoek

Marktplaats en plaatselijke weggeefhoeken zijn de perfecte plek om goedkope sinterklaas cadeautjes te scoren. Veel speelgoed is zo goed als nieuw en wordt heel goedkoop en soms zelfs gratis aanboden. Zeker met speelgoed dat lang mee gaat, zoals Lego en Playmobil, zie je het verschil soms niet tussen tweedehands en nieuw. Als de originele doos er niet meer bij zit, kun je de sinterklaas cadeautjes inpakken in een mooie tas of opbergdoos, zodat het er toch feestelijk uit ziet. Ook kinderfietsen, rolschaatsen en andere dingen waar kinderen snel uitgroeien, kun je gemakkelijk via marktplaats kopen voor een fractie van de nieuwprijs. Zo kun je goedkoop sinterklaas vieren, terwijl je kind toch krijgt wat hij zo graag wilde. Ook op marktplaats en de weggeefhoek kan de eerste tip je trouwens helpen. Door vroeg te beginnen heb je meer kans om iets goedkoop of zelfs gratis op de kop te tikken.

Tip 3: Koop groot in

Veel speelgoed en snoepgoed zijn goedkoper als je er meerdere tegelijk koopt. Een grote zak met chocolademuizen is goedkoper, dan wanneer je deze per stuk in de snoepwinkel koopt. Dit is vooral handig voor schoencadeautjes, omdat dat vaak kleinere cadeautjes zijn. Koop bijvoorbeeld een grote zak met allerlei sinterklaas snoepgoed, zoals taaitaai, chocolademunten en een uitdeelzak kruidnoten. Hier kun je zelf een pakketje van maken in bijvoorbeeld een klein jute zakje. Zo ben je voor minder dan een paar euro klaar. Als een grootverpakking te groot is voor jouw gezin, dan kun je natuurlijk ook samen met familie of vrienden inkopen. Zo houd je niks over en help je ook andere gezinnen om goedkoop Sinterklaas te vieren.

Bekijk hier leuke schoencadeautjes voor jongens onder de vijf euro en hier voor schoencadeautjes voor meisjes onder de vijf euro

Tip 4: Een groot cadeau

Vaak hebben we als ouders de neiging om de zak van Sinterklaas te vullen met heel veel goedkopere cadeautjes. Als je deze grote hoeveelheid aan kleinere cadeautjes optelt, ben je soms meer geld kwijt dan wanneer je één groot cadeau koop. Daarnaast kan een groot cadeau soms meer indruk maken op kinderen dan een aantal kleinere. Als je meer dan één kind hebt, kun je het grote cadeau ook aan alle kinderen samen geven, bijvoorbeeld een spelcomputer of een mooi gezelschapsspel.

Tip 5: Wees creatief

Voor een goedkoop Sinterklaasfeest moet je ook een beetje creatief zijn. Niet alleen op het gebied van cadeautjes en snoepgoed, maar dit geldt ook zeker voor de sinterklaas versiering. Maak bijvoorbeeld zelf een sinterklaas slinger of poster en hang deze op. Sinterklaas snoepgoed kun je natuurlijk ook zelf maken. Kruidnoten en taaitaai bakken is helemaal niet moeilijk en duur. Bovendien is het super leuk om alle sinterklaas versiering en snoepgoed samen met je kinderen te maken. Low budget sinterklaas vieren gaat niet alleen om besparen, maar ook om herinneringen creëren.

Heel veel plezier bij alle voorbereidingen van het Sinterklaasfeest. En ik hoop dat je iets hebt aan de tips om op een leuke manier toch goedkoop sinterklaas te vieren.

Goedkoop Sinterklaas vieren low budget