Vorig jaar mochten we al kennis maken met de Klorofil wereld door de Magische Speelboom. Nu is er een fantastisch nieuwe speelset van Klorofil; de School! In deze blog laat ik zien hoe de schoolset er uit ziet en vertel ik wat we er van vinden door onze ervaring te delen. En het leuke is: je kunt er ook eentje winnen!

De Klorofil wereld

De Klorofil wereld is een magische wereld met speelsets en verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Het speelgoed is ideaal voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 7 jaar. Het stimuleert verbeeldingskracht en interactie door de eindeloze verhalen die verteld kunnen worden. De bewegende effecten in het speelgoed, zoals het ‘opploppen’ van elementen zijn ideaal om de coordinatie en fijne moteriek te stimuleren. En de handige handgreep is ontzettend handig om de speelsets overal mee naar toe te nemen.

Klorofil speelset De School

Een van de nieuwe speelsets van Klorofil is De School. Tijd om naar school te gaan dus! Juffrouw Callie de vogel staat klaar om haar leerlingen, Hugo de wasbeer en Lola de schildpad, te verwelkomen in deze leuke school.

Ook deze speelset zit voor bewegende verassingen. Bedien de lift omhoog en naar beneden met de slinger. Of druk op de knop om het klaslokaal plaats te laten maken voor een bibliotheek. De ontspanningsruimte wordt verlicht als je een poppetje op de kruk zet. En ook in deze speelset zit weer een ”POP!-effect”; als je op de bovenkant van de boom drukt, komt er een snoepwinkeltje tevoorschijn. 

Inhoud doos:

  • 1 speelset de Klorofil School
  • 3 poppetjes (Callie de vogel, Lola de schildpad en Hugo de wasbeer)
  • 9 accessoires: 1 driewieler, 3 stoelen, 1 tafel, 2 bureaus en 2 rugzakken.

Voor steeds nieuw speelplezier kun je deze School uitbreiden met andere speelsets en dierenfamilies. Een voorbeeld van een uitbreiding is een schoolbus of extra dierenvriendjes.

Wat vinden we er van?

Wat ik ook bij de review van de Magische Speelboom opmerkte was dat de kinderen hun fantasie goed kwijt kunnen. Schooltje spelen is enorm leuk, maar ook wanneer kinderen nog geen ervaring hebben met het begrip school, is het leuk speelgoed. Dat merk ik aan Carice ook die het leuk vindt om de dieren vriendjes te verplaatsen door de school, plaats te laten nemen op de stoelen of op het fietsje.

Ook de bewegende delen in de set scoren punten. Zo blijft het leuk om via de knop het fietsje uit de fietsenstalling te ‘schieten’. En ook glijden de vriendjes met enige regelmaat over de glijbaan naar beneden als ze het luikje open schuift.

De verschillende sets zijn ontzettend leuk met elkaar te combineren. De Magische Speelboom die we al in ons bezit hadden, combineert moeiteloos met De School. Speelgoed met uitbreidingsmogelijkheden vind ik ook een enorm pluspunt. Zo blijft het spelen leuk en uitdagend voor ze en kunnen ze eindeloos blijven spelen. En, je hebt altijd inspiratie wanneer iemand vraagt naar een cadeau idee voor bijvoorbeeld een verjaardag. Altijd handig!

Samenvatting

  • Leeftijd : 1 – 7 jaar
  • Adviesprijs: €59,99 bij verschillende verkooppunten (zoals Kleine Giraf of Bol.com)
  • Categorie : speelset
  • Oordeel: 4 sterren

Wil je de speelset De School van Klorofil winnen? Doe dan mee aan de winactie op Facebook! – UPDATE 14/10: de winnaar van de Schoolset is Joyce van Laar. Gefeliciteerd! Je mag een mail sturen met je gegevens.