Sinterklaas, voor mij het feest van cadeaus, pepernoten en gezelligheid. Het zal je niet ontgaan zijn, maar ik vind het een fijne tijd. Om helemaal in de sfeer te komen vind ik het leuk om boeken over Sinterklaas te lezen samen met de kinderen. Maar wat is nou een leuk Sinterklaasboek voor kinderen? Ik heb de leukste voor je op een rijtje gezet.

10x Sinterklaasboek voor kinderen

#1 SinterWoezel en Pietje Pip

De Woezel en Pip boeken zijn altijd een groot succes. In dit verhaal mogen Woezel en Pip hun schoentje zetten nu Sinterklaas weer in het land is. Ze dromen over hun cadeautjes tot er op het hok geklopt wordt. Wie is dat?

#2 Zie de maan schijnt door de bomen

De twaalf bekendste Sinterklaasliedjes vind je terug in dit prentenboek. Op vrolijke platen zien we hoe de dieren door de bomen naar het sinterklaasfeest kijken, en het daarna op hun eigen manier meevieren. Zing je mee?

#3 De Zoete zusjes vieren Sinterklaas

Hét Sinterklaasboek van dit moment is ‘de Zoete zusjes vieren Sinterklaas’. De YouTube zusjes Saar en Janna zijn ook helemaal dol op Sinterklaas. Ze gaan naar de intocht en kijken het Sinterklaasjournaal. Maar spannend vinden ze het ook. Janna vergeet zelfs haar verlanglijstje aan Sinterklaas te geven. Weet hij nu wel welke cadeautjes ze wil hebben? In het boek vind je naast het verhaal ook een zoekplaat én een recept voor lekkere pepernoten.

#4 Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

Boer Boris kennen we van heel veel verschillende avonturen. In dit boek schrijft Sinterklaas Boris een brief met de vraag of hij zijn paard Knol wel een weekje mag lenen. Amerigo is namelijk van de trap gevallen en kan niet mee tijdens pakjesavond. Sinterklaas is daarom opzoek naar een ander paard.

#5 Sinterklaas voor grote kinderen

Zoals de titel al zegt: een Sinterklaasboek voor grote kinderen. In dit boek komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Een boek wat gebruikt kan worden om het geheim van Sinterklaas te onthullen. Zo zit er bijvoorbeeld in het boek een uit te knippen contract, waarin de lezer ‘geheimhouding’ moet beloven. Een prachtig boek voor de iets oudere kinderen.

#6 Sinterklaas en de circuspieten

Sinds Piet met pensioen is, moet Sinterklaas alles alleen doen. Van boodschappen doen tot zijn mantel strijken. Hij zit te piekeren hoe hij straks alle cadeautjes voor Sinterklaasavond bij de kinderen krijgt. Tot de bel gaat en er een circus voor de deur staat. Ze vragen of ze een nachtje bij Sinterklaas mogen logeren, omdat ze geen circustent meer hebben door de brand. Dit brengt Sinterklaas op een idee!

Ook leuk zijn de jaarlijks terugkerende sinterklaasboeken van Unilever

#7 Daar is Sinterklaas!

Tijs en zijn zus Hanna gaan samen met papa naar de intocht van Sinterklaas. Hanna vertelt Tijs hoe het allemaal werkt, want zij is al vijf jaar en weet het allemaal heel goed. Ze weet hoe je je schoen zet en hoe je een verlanglijstje maakt. Wat ze niet weet is hoe lang het nog duurt tot pakjesavond. Maar daar heeft mama wel iets op bedacht!

#8 SuperSint

SuperSint staat vol leuke weetjes over het paard van Sinterklaas, het grote boek en de gouden chocolademunten. Een fijn prentenboek met humor verteld en getekend door Zilveren Griffel- en Gouden Penseel-winnaars Maranke Rinck en Martijn van der Linden.

#9 Het huis van Sinterklaas

Wat gebeurt er in het huis van Sinterklaas als hij niet thuis is? Dan dansen de kleine Pietjes op het dak! De kleine pietjes, die nog niet groot genoeg zijn om met Sinterklaas mee te kunnen varen naar Nederland, passen op het huis van Sinterklaas als hij er niet is. Beleef het vrolijke rijmverhaal met prachtige illustraties.

#10 Mineke bezoekt Sinterklaas

Een eigentijds Sinterklaas verhaal voor kinderen in groep 1, 2 en 3. Het heeft super leuke tekeningen en is zo geschreven dat het ook door kinderen zelf gelezen kan worden aan de hand van pictozinnen. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Spanje waarin je leest hoe Sinterklaas aan zijn pieten komt. Mineke gaat op bezoek en helpt Sinterklaas een handje.

Welk Sinterklaasboek voor kinderen is jullie favoriet?

Meer Sinterklaas inspiratie

Bij de aanloop naar pakjesavond hoort eigenlijk ook het schoen zetten. Vragen als wanneer begin je er mee, en hoe vaak zet je de schoen voor Sinterklaas, lees je terug in deze blog. En hier vind je de leukste schoencadeautjes voor jongens tot 5 euro en hier de leukste schoencadeautjes voor meisjes tot 5 euro.

Deze blog bevat affiliate linkjes. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links.