Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen! Sinds een paar dagen heeft de Sint weer voet aan wal gezet. Ik vind deze periode van het jaar zo ontzettend leuk en gezellig. Met de gedachte dat het bijna Sinterklaasfeest is, vergeet ik voor het gemak even wat voor guur en vies weer het deze tijd van het jaar is. In deze blog deel ik Sinterklaas tips voor een gezellig aankleding van het avondje. 

Traditie

Wanneer de pepernoten weer in de schappen liggen (helaas steeds vroeger) begint het Sinterklaas-virus weer te op te steken. Ik begin voorzichtig te polsen bij familie en vrienden of we het dit jaar ook weer gaan vieren. Het hele jaar weer voorbij laten gaan in leuke gedichten en nadenken over surprises. Ik kan me nog zo goed onze pakjesavonden van vroeger herinneren. Met gewassen haartjes op de bank, wachten tot zwarte piet op het raam ging kloppen. Ik vind het dan ook super belangrijk om deze traditie in ere te houden. Ik kan niet wachten tot Wisse straks iets ouder is en echt het besef van het ‘bestaan’ van Sint en Piet krijgt.

Hulppietje Wisse

Ook al snapt Wisse er op dit moment nog helemaal niets van, toch kan ik niet wachten om hem te laten kennismaken met deze mannen. Een beetje gek zal hij ze vast en zeker vinden, maar ik denk ook reuze interessant. De cadeautjes die er bij horen, zullen hem waarschijnlijk een worst wezen. Op zijn verjaardag (8 oktober) was namelijk het papier véél interessanter dan de inhoud. Dat zal nu vast niet anders zijn, maar dat mag de pret niet drukken.

Voorbereidingen

Ik heb vooral op Instagram gemerkt dat ik niet de enige ben die al druk met de Sinterklaas voorbereidingen bezig is. Zo kan ik ontzettend genieten van al die enthousiaste mama’s die mooie foto’s van hun Sint en Piet versieringen met ons delen. Zulke leuke creatieve manieren om samen met je kinderen de Sint welkom te heten. Het is voor de kinderen natuurlijk allemaal reuze spannend. Eerst Sint Maarten en dan komt Dieuwertje Blok alweer in beeld met het Sinterklaas Journaal. De meeste kinderen stuiteren weken lang tot hij het land weer uit is.

Hier vind je de lekkerste recepten met kruidnoten

Leuke Sinterklaas tips voor mama’s

Ik heb een aantal leuke items gespot die de tijd tot het Sinterklaasfeest nog gezelliger te maken. Zo zag ik leuke gratis aftelkalenders (bijvoorbeeld bij Lifestyle2love) om samen met je kinderen af te tellen naar het Sinterklaas feest. Of leuke raamstickers (bij Hippe naamkadootjes) om je huis Sinter-proof te maken. Wat ik ook altijd erg leuk vind zijn de gepersonaliseerde items. Zoals een cadeautjeszak (bij Liefs van Cindy), pietenmutsjes (bij Pippaloentje) of shirtjes voor de kleine hulp-pietjes (bij Sea you later).

Ik denk dat we volgend jaar een heel ander jongetje hebben die veel meer bewust is wat er komen gaat. Ik kan op 6 december ook niet wachten tot het weer volgend jaar is!