De droogbloemen trend zet nog even door. Droogbloemen hebben zich van hun stoffig imago ontdaan. Overal zie je mooie boeketjes droogbloemen die je bij bloemisten of hippe shops kunt kopen. Van naturel tinten tot mooie kleurrijke bossen, van groot tot klein. Zelf heb ik ook al een tijdje mooie droogbloemen in huis en ik vind ze echt leuk. Nu wilde ik weer iets anders met mijn bosje droogbloemen doen en heb daarom een leuke DIY gemaakt: een droogbloemen houder van klei.

Wat heb je nodig?

  • Droogbloemen (verkrijgbaar bij oa. Dille & Kamille of Bol.com)
  • Boetseerklei (ik heb de Creall van de Action gebruikt)
  • Eventueel een stolp of terrarium
Droogbloemen houder van klei

Hoe maak je de droogbloemen houder van klei?

  • Pak een stukje klei en kneed hier een vorm van. Ik heb verschillende groten en vormen gebruikt voor een speels effect. Denk aan een vierkant blokje, een ovale vorm of een rechthoek. Gebruik ook verschillende groten. Houd je van strak, dan zou je de klei ook in de juiste vorm kunnen snijden in plaats van boetseren.
Voetjes van klei
  • Knip de droogbloemen in verschillende formaten.
  • Prik de droogbloemen in de klei. Voor de langere en zwaardere bloemen gebruik je de grotere blokjes klei. Laat ze minimaal één dag uitharden en de grotere blokjes misschien iets langer.
  • Wil je een ander kleurtje voor je droogbloemen houder van klei? Dan kun je hem verven met acrylverf. Ik heb ze wit gelaten.

Nu kun je de droogbloemen op verschillende manieren in huis laten decoreren. Bijvoorbeeld naast elkaar op een plankje, of gezellig bij elkaar onder een stolp of in een terrarium voor een heuse eyecatcher. Wat ook leuk is, is om in plaats van droogbloemen veren te gebruiken.

Heel veel plezier met het maken van deze droogbloemen houder van klei. Laat je weten hoe jij ze decoreert? En deel je foto met #pscheryldiy, vind ik leuk!

droogbloemen onder stolp

Meer DIY inspiratie

Op de blog vind je nog meer leuke DIY’s met (polymeer) klei, zoals deze vaasjes van klei of babymobiel van klei. Ook leuk is om de droogbloemen te decoreren in een lamp. En bekijk ook zeker deze polymeer klei ideeën van Ilse eens.