Wil je samen met je kinderen iets leuks voor Moederdag knutselen? Dan vind je in deze blog een verzameling leuke Moederdag knutselwerkjes. Mama’s en oma’s houden nou eenmaal van zelf gemaakte cadeaus. Met deze handige, simpele en leuke ideeën heb je binnen no time een leuke Moederdagcadeau klaar.

Ketting van klei

moederdag ketting

De meeste moeders houden van sieraden. Helemaal als het zelfgemaakt is. Met een beetje boetseerklei, touw en leuke versieringen heb je heel makkelijk een leuke ketting gemaakt. Binnen no time is je Moederdagcadeau klaar! Lees eventueel de uitgebreide werkbeschrijving voor het maken van een ketting van klei hier.

Bosje bloemen van papier

bloemen van tissue papier

Bloemen zijn altijd een goed idee. En weet je dat je ze ook heel simpel zelf kunt knutselen met kinderen voor Moederdag? Hoe leuk is het om een bosje bloemen van papier te geven. Lees hier de uitgebreidere werkbeschrijving voor het maken van bloemen maken van papier.

Moederdag thee met eigen theezakjes

moederdag diy persoonlijke theezakjes

Is je moeder een echte theeleut? Dan is dit wellicht het perfecte Moederdagcadeau voor haar. Je maakt gewoon theezakjes voor Moederdag met lieve persoonlijke woorden op de labels. Weten hoe je het precies maakt? Lees hier de blog over het maken van theezakjes voor Moederdag.

[shopsuite_snippet id=580d]

Bloempotje voor mama

Voor mama’s eigen bloementuintje kun je een blanco bakje of beker omtoveren tot een speciaal bloempotje. Geef er bijvoorbeeld een aantal zakjes bloemenzaadjes bij, of plant ze gelijk in wat aarde. Fantastisch Moederdagcadeautje toch?

Persoonlijke tissuebox voor mama

moederdag diy tissuebox

Praktische cadeaus voor Moederdag doen het ook altijd goed. Tover een simpele tissuebox om tot een speciale voor mama. ‘Van je snotneusje, voor mama’ Bekijk hier hoe wij de tissuebox versiert hebben.

Ketting van papier rietjes

knutselen voor moederdag ketting rietjes

Een andere ketting maken voor mama kan natuurlijk ook. Deze is gemaakt van rietjes van papier. Hier kunnen zelfs de kleinste kinderen aan meewerken. Het rijgen van de stukjes is ook nog eens goed voor hun motoriek. Lees hier de beschrijving voor het maken van een ketting van papieren rietjes.

Hartje stickers maken

moederdag knutselen stickers

Hoe lief zijn deze hartje stickers. Je kunt ze helemaal zelf oppimpen hoe mama of oma het leuk vindt. Speciaal voor haar. Je kunt zelf een hartje tekenen op papier, maar kunt ook een mini kleurplaat gebruiken/printen. Lees hier hoe je het aanpakt om zelf stickers te maken. Want dat is ook helemaal niet ingewikkeld en super leuk.

Mama je bent fan-TAS-tisch!

Deze linnen tas kreeg ik vorig jaar van Moederdag. Jouw moeder is toch ook fan-TAS-tisch? Je kunt ze leuk versieren met speciale textielstiften. Koop een blanco tas met hengsels en een paar textielstiften en laat de kinderen lekker kleuren. Té leuk!

Fotostandaard voor Moederdag knutselen

moederdag knutselen fotostandaard

Maak een super leuke fotostandaard van een beetje boetseerklei en een ijzerdraadje. Je kunt er vervolgens een lief kaartje in zetten. Of misschien nog wel leuker, een leuke foto van de kinderen!

Vlaggenlijn voor Moederdag knutselen

Maak je eigen vlaggenlijn speciaal voor mama. Trek een aantal vlaggen/driehoeken over op dikker wit papier. Knip er gaatjes in met een perforator en laat ze door de kinderen versieren. Stiften, kleurpotloden, stickers, glitters, alles is mogelijk. En rijg ze als laatste aan een stuk touw of koord en klaar is je eigen vlaggenlijn. Hier wordt toch elke moeder of oma blij van?

Ik hoop dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan om ook leuk te knutselen voor Moederdag. Wanneer je aan de slag gaat met een ideetje, zou ik het super leuk vinden om je creatie te zien. Je mag me altijd een berichtje sturen of mij taggen op mijn social media kanalen Instagram of Facebook. Gebruik de #pscheryldiy en weet zeker dat ik hem zie! Heel veel plezier met knutselen!

Moederdag knutselen knutselidee kinderen