In je eigen dorp of stad weet je de leuke kidsproof hotspots misschien wel te vinden, maar waar zijn ze te vinden in een andere leuke plaats in Nederland? In deze rubriek delen andere moeders hun favoriete plek om met de kinderen naar toe te gaan. Dit keer deelt Elke haar favoriete plek: Kabouterland Exloo.

Elke (blogger op elkeblogt.net) deelt graag met jullie haar favoriete kidsproof hotspot.

Kabouterland Exloo

De kidsproof hotspot van Elke is Kabouterland. Het is een dierentuin met diverse speeltuintjes in het hart van Exloo, een mooi Drents dorpje. Naast het Kabouterland heeft Exloo ook een prachtige omgeving om bijvoorbeeld je vakantie te vieren.

Het Kabouterland is gemakkelijk te bereiken, ligt aan de Zuiderhoofdstraat 11 en heeft gratis parkeergelegenheid. Elke is hier minimaal 1x per jaar met haar zoontje te vinden. “Het is een gezellig parkje voor jonge kinderen. Alles is lekker kneuterig en is kabouterthema. Er zijn leuke speeltuintjes, dieren en je komt overal kabouters tegen” Voor welke leeftijd Kabouterland Exloo is? Het is het leukste voor de allerkleinsten. Ik denk tot een jaar of 10.

Aanwezige faciliteiten

Er zijn verschillende dieren aanwezig in Kabouterland, zoals een doodshoofdaapje, een neusbeertje en stokstaartjes.

De diverse speeltuintjes bevinden zich zowel binnen als buiten. Als kind ga je op zoek naar geheimzinnig konijenhollen en kun je kabouters van dichtbij begluren. Éen groot avontuur! Het is een erg leuk park voor kinderen en volwassenen om je een middag te vermaken. Daarnaast is er horeca aanwezig voor een bakje koffie, een glaasje ranja en wat lekkers. Bij mooi weer kun je zelfs lekker op het terras zitten.

Ben je opzoek naar een andere binnenspeeltuin? Kijk dan in dit overzicht van Reis Liefde

Kabouterland openingstijden en prijzen

Hoe Kabouterland Exloo is in deze tijden van corona wel geopend. Hoe de actuele maatregelen en aanpassingen zijn, lees je op hun site. Kijk daar voor vertrek zeker even waar je rekening mee moet houden. Let op: In de winter is Kabouterland gesloten, kijk ook voor de actuele openingstijden van Kabouterland op hun site. Vanaf 2 april 2022 openen ze hun deuren weer.

Kinderen tot 2 jaar hebben gratis entree. Vanaf 2 jaar betaal je €8,50 (onder voorbehoud van prijswijzigingen).

Elke bedankt voor jouw bijdrage! Het is zeker een leuke (en mooie) omgeving voor de kinderen in verschillende leeftijden.

Ook leuk om naar toe te gaan in de omgeving:

Jouw favoriete hotspot ook delen? Lees hier meer over de rubriek ‘Kidsproof Hotspot’ en vul gelijk het online formulier in.