Wil je ook alvast lekker in de kerstsferen komen samen met je kinderen? Dan zijn deze kinder kerstfilms op Netflix een perfecte manier om in de stemming te komen. Plof gezellig samen met het hele gezin op de bank en kies één van deze super leuke films voor de Feestdagen die nú te zien zijn op Netflix. In het eerste deel vind je kinder kerstfilms Nederlands gesproken en vervolgens de kerstfilms voor oudere kinderen, waarbij de film ondertiteld is.

Kinder kerstfilms Nederlands gesproken

Al deze kerstfilms zijn Nederlands gesproken of nagesynchroniseerd, dus geschikt voor alle leeftijden. Van (bekende) animatiefilms tot speelfilms. Er zitten hele fijne toppers tussen.

Kerst met Henk en de vuilniswagen

Als de Kerstman op kerstavond een noodlanding maakt op het autokerkhof, helpen Henk, Vuilniswagen en de dierenvrienden om het kerstfeest voor iedereen te redden. Een super leuke korte (28 min) kerstfilm voor de allerkleinsten. Bekend van de serie Henk en de vuilniswagen, dat net zo’n succes is.

How the Grinch Stole Christmas

De Grinch besluit kerst in het dorpje van de Wie’s te verpesten maar de vriendelijkheid van kleine Cindy Lou Who en haar familie doen zijn hart smelten. Een grappige familiefilm gebaseerd op een boek.

Angela’s Kerst & Angela’s Kerst 2

Angela’s kerst is een kerstavontuur waarin de zesjarige Angela na de kerstmis in de kerk het (blote) kindje Jezes meeneemt naar huis, om hem thuis op te warmen. Ze is bang dat hij ziek wordt, omdat hij zo weinig kleding aan heeft. Een zoet en lieve animatiefilm gebasseerd op het kinderboek van Frank McCourt.

The Christmas Chronicles

Nadat een broer en een zus per ongeluk de slee van de Kerstman laten crashen, halen ze een nacht door om kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat. Een meeslepende Amerikaanse familiefilm die Nederlands is nagesynchroniseerd. En ook deel 2 is sinds vorig jaar (2020) op Netflix te zien.

De Familie Claus

Jules houdt niet van kerst. Maar als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische trandities van zijn famlie en beseft hij dat alleen hij Kerstmis kan redden. Een Nederlandse familiefilm voor het hele gezin. Een echte feelgood film met onder andere Bracha van Doesburgh. En, deel 2 komt in de kerstperiode van dit jaar beschikbaar op Netflix!

Een buitenaardse kerst

Een jonge elf denkt dat een kleine alien een kerstcadeau is, maar weet niet dat haar nieuwe pop de zwaartekracht van de aarde wil vernietigen en alle cadeautjes wil stelen. Een korte film (42 min) gebasseerd op een bank, voor kids van 6+.

Klaus

Een super mooie animatiefilm over het verhaal van de ‘slechtste’ postbode en een mysterieuze speelgoedmaker die alleen woont in zijn hut, die een bijzondere vriendschap sluiten. Samen toveren ze Smeerensburg weer om tot een blije en vriendelijke stad die het lange tijd niet is geweest.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Een verhaal over de ooit opgewekte speelgoedmaker en zijn lieve, nieuwsgierige kleindochter. Een magische uitvinding geeft hen kracht om hun leven voor altijd te veranderen. Een hartverwamende familiefilm met veel muziek.

A Family Reunion Christmas

Een korte familiefilm (29 min) waarbij de zussen hun zangoptreden op de rails te houden voor een kerstmisverkiezing in de kerk. Hun opa leert hen een belangrijke les.

Kapitein Onderbroek en Mega Coolmis

Het heldenverhaal van kapitein Onderbroek. Twee vrienden vinden Kerstmis saai worden en besluiten samen terug te gaan in de tijd om het kerstfeest te veranderen. Ze veranderen ‘kerstmis’ in Coolmis. Maar of dat nou zo’n goed idee is?

Puppy Star Kerstmis

Een kerstfilm voor het hele gezin is deze Puppy Star Kerstmis. Nieuwe Pup Stars ontdekken dat een rivaliserend team Kerstmis wil verpesten. Nadat ze op de Noordpool terecht zijn gekomen, proberen ze de feestdagen te redden.

Ho Ho Ho Home (voor oudere kids)

Een geanimeerde kerstfilm voor het hele gezin. De stad wordt alleen bijna vernietigd door een goedbedoeld plan van Oh om de anderen kennis te laten maken met al het leuks van Kerst.

Prettige feestdagen vanuit Madagaskar

Een serie (3 afleveringen) waarbij de dieren van Madagaskar je meenemen in de kerstsferen en waarbij uiteindelijk de Kerstman crasht op het eiland Madagaskar. Alex, Marty, Melman en Gloria besluiten de Kerstman te helpen wanneer hij leidt aan geheugenverlies na zijn ongelukkige val. Ze vliegen met de slee over de hele wereld en helpen de Kerstman met de cadeautjes.

Bekijk eventueel ook deze leerzame kinderseries op Netflix die nu te zien zijn.

Kinderfilms met Nederlandse ondertiteling

Deze kinder kerstfilms die je op Netflix kunt kijken, zijn geschikt voor de oudere kinderen die ondertiteling kunnen volgen. Ga er lekker voor zitten in je foute kersttrui en zoek een leuke film uit!

48 Christmas Wishes

Wanneer de brieven aan de Kerstman uit een stadje per ongeluk in rook opgaan, trekken twee elfen van de Noordpool eropuit om alle verdwenen wensen te verzamelen. Een echte feelgood familiefilm.

Karlas Kabale (oudere kids)

Een hartverwarmende Deense kerstfilm. Karla wil Kerstmis graag met haar hele gezin vieren. Met ouders die elkaar na hun scheiding niet meer kunnen luchten of zien, is dat nog een hele opgave.

Krummerne : Sa er det jul igen (oudere kids)

Een andere mooie Deense kerstfilm is Krummerne. Als de Kerstman een boek met de sleutel tot zijn magische krachten verliest, is het aan de jonge gelovige Krumme om het op tijd terug te krijgen om zo Kerstmis te vieren.

En som Hodder (oudere kids)

Een jongen uit groep vijf met een levendige fantasie wordt door een fee gevraagd om de wereld te redden, dus besluit hij te beginnen met een afgelegen eiland bij Afrika. Ook dit is een mooie Deens kerstfilm.

Pettersson en Findus 2

Dit is een duitse familiefilm voor Kerst. Er ligt zoveel sneeuw dat Pettersson en Findus (de kat) zich zorgen maken dat ze door het ontbreken van een boom, geen Kerst kunnen vieren.

Wat zijn jullie favoriete kinder kerstfilms op Netflix?

kinder kerstfilms op netflix leuke 2021