Wil je ook alvast lekker in de kerstsferen komen samen met je kinderen? Dan zijn deze kinder kerstfilms op Netflix een perfecte manier om in de stemming te komen. Plof gezellig samen met het hele gezin op de bank en kies één van deze super leuke films voor de Feestdagen die nú te zien zijn op Netflix. In het eerste deel vind je kinder kerstfilms Nederlands gesproken en vervolgens de kerstfilms voor oudere kinderen, waarbij de film ondertiteld is.

In deze blog vind je een update voor kerstfilms in 2022, zo kijk je altijd up to date je kerstfilms op Netflix 🙂

Kinder kerstfilms Nederlands gesproken

Al deze kerstfilms zijn Nederlands gesproken of nagesynchroniseerd, dus geschikt voor alle leeftijden. Van (bekende) animatiefilms tot speelfilms. Er zitten hele fijne toppers tussen.

Kerst met Henk en de vuilniswagen

Als de Kerstman op kerstavond een noodlanding maakt op het autokerkhof, helpen Henk, Vuilniswagen en de dierenvrienden om het kerstfeest voor iedereen te redden. Een super leuke korte (28 min) kerstfilm voor de allerkleinsten. Bekend van de serie Henk en de vuilniswagen, dat net zo’n succes is.

How the Grinch Stole Christmas

De Grinch besluit kerst in het dorpje van de Wie’s te verpesten maar de vriendelijkheid van kleine Cindy Lou Who en haar familie doen zijn hart smelten. Een grappige familiefilm gebaseerd op een boek.

Angela’s Kerst & Angela’s Kerst 2

Angela’s kerst is een kerstavontuur waarin de zesjarige Angela na de kerstmis in de kerk het (blote) kindje Jezes meeneemt naar huis, om hem thuis op te warmen. Ze is bang dat hij ziek wordt, omdat hij zo weinig kleding aan heeft. Een zoet en lieve animatiefilm gebasseerd op het kinderboek van Frank McCourt.

The Christmas Chronicles

Nadat een broer en een zus per ongeluk de slee van de Kerstman laten crashen, halen ze een nacht door om kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat. Een meeslepende Amerikaanse familiefilm die Nederlands is nagesynchroniseerd. En ook deel 2 is sinds vorig jaar (2020) op Netflix te zien.

De Familie Claus

Jules houdt niet van kerst. Maar als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische trandities van zijn famlie en beseft hij dat alleen hij Kerstmis kan redden. Een Nederlandse familiefilm voor het hele gezin. Een echte feelgood film met onder andere Bracha van Doesburgh. Deel 2 is vorig jaar (2021) uitgekomen. En, deel 3 komt in de kerstperiode van 2022 beschikbaar op Netflix!

Klaus

Een super mooie animatiefilm over het verhaal van de ‘slechtste’ postbode en een mysterieuze speelgoedmaker die alleen woont in zijn hut, die een bijzondere vriendschap sluiten. Samen toveren ze Smeerensburg weer om tot een blije en vriendelijke stad die het lange tijd niet is geweest.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Een verhaal over de ooit opgewekte speelgoedmaker en zijn lieve, nieuwsgierige kleindochter. Een magische uitvinding geeft hen kracht om hun leven voor altijd te veranderen. Een hartverwamende familiefilm met veel muziek.

Alien X-mas

Een jonge elf ziet een klein buitenaards wezen aan voor een kerstcadeau, niet wetende dat haar nieuwe speeltje plannen heeft om de zwaartekracht van de aarde te vernietigen. En, alle cadeautjes te stelen. Kijkwijzer is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

A Boy Called Christmas

Een prachtig nieuwe film die in 2021 is uitgekomen. Het gaat over de jonge Nikolas die op zoek gaat naar zijn vader. Hij woont in een magisch land bewoond door elven. Een familiefilm (kijkwijzer geeft aan geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder), gebaseerd op een boek.

A Family Reunion Christmas

Een korte familiefilm (29 min) waarbij de zussen hun zangoptreden op de rails te houden voor een kerstmisverkiezing in de kerk. Hun opa leert hen een belangrijke les.

Home for the Holidays (voor oudere kids)

Een geanimeerde kerstfilm van Dreamworks voor het hele gezin. De stad wordt alleen bijna vernietigd door een goedbedoeld plan van Oh om de anderen kennis te laten maken met al het leuks van Kerst.

Prettige feestdagen vanuit Madagaskar

Een serie (3 afleveringen) waarbij de dieren van Madagaskar je meenemen in de kerstsferen en waarbij uiteindelijk de Kerstman crasht op het eiland Madagaskar. Alex, Marty, Melman en Gloria besluiten de Kerstman te helpen wanneer hij leidt aan geheugenverlies na zijn ongelukkige val. Ze vliegen met de slee over de hele wereld en helpen de Kerstman met de cadeautjes.

Scrooge: a Christmas Carol

Deze geanimeerde film uit 2022 is ook een echte knaller. Deze familie kerstfilm gaat over de vrek Scrooge die nog één nacht heeft om de toekomst te veranderen. Het is een koude kerstavond en de tijd tikt. De trailer hieronder is Engels gesproken, maar op Netflix kun je de Nederlands gesproken versie vinden. Kijkpret gegarandeerd!

Bekijk eventueel ook deze leerzame kinderseries op Netflix die nu te zien zijn.

Kinderfilms met Nederlandse ondertiteling

Deze kinder kerstfilms die je op Netflix kunt kijken, zijn geschikt voor de oudere kinderen die ondertiteling kunnen volgen. Ga er lekker voor zitten in je foute kersttrui en zoek een leuke film uit!

48 Christmas Wishes

Wanneer de brieven aan de Kerstman uit een stadje per ongeluk in rook opgaan, trekken twee elfen van de Noordpool eropuit om alle verdwenen wensen te verzamelen. Een echte feelgood familiefilm.

Karlas Kabale (oudere kids)

Een hartverwarmende Deense kerstfilm. Karla wil Kerstmis graag met haar hele gezin vieren. Met ouders die elkaar na hun scheiding niet meer kunnen luchten of zien, is dat nog een hele opgave.

Krummerne : Sa er det jul igen (oudere kids)

Een andere mooie Deense kerstfilm is Krummerne. Als de Kerstman een boek met de sleutel tot zijn magische krachten verliest, is het aan de jonge gelovige Krumme om het op tijd terug te krijgen om zo Kerstmis te vieren.

En som Hodder (oudere kids)

Een jongen uit groep vijf met een levendige fantasie wordt door een fee gevraagd om de wereld te redden, dus besluit hij te beginnen met een afgelegen eiland bij Afrika. Ook dit is een mooie Deens kerstfilm.

David and the elves

Een nieuwe film (2021) uit Polen, waarin Engels gesproken wordt en Nederlands ondertitelt. Een afgematte, overwerkte elf rent naar de echte wereld waar hij de magie van Kerstmis probeert te ervaren met de hulp van een pas bevriende jongen.

Christmas on Mistletoe Farm

De echte topper van dit jaar is de Christmas on Mistletoe Farm. Een echte familiefilm (ENG gesproken) over een vader die tijdens de kerst een boerderij geërfd heeft. Zijn kinderen bedenken een plan om daar voor altijd te blijven.

Meer Kerst inspiratie

Als je nou nog denkt wat te doen met Kerst? Dan kun je dus altijd nog een kerstfilm op Netflix gaan kijken. Niet alleen met Kerst is dit leuk, je kunt het natuurlijk de hele kerstvakantie thuis kijken. Of kruip lekker de keuken in om een kerstdiner met bijvoorbeeld deze kindvriendelijke kerstvoorgerechten te maken.

Wat zijn jullie favoriete kinder kerstfilms op Netflix?

kinder kerstfilms op netflix leuke 2021