Wanneer je kind jarig is, is dat toch wel een bijzondere dag. Je wilt hem of haar dan ook het liefst een fijn en leuk kinderfeestje geven waar ze nog lang aan terug zullen denken. Dit is erg leuk om te organiseren, maar kan ook wat uitdagingen met zich meebrengen. Want waar begin je nou? en wat kun je nou allemaal doen met zo’n feestje? Gelukkig zijn er genoeg tips en ideeën die je kunnen helpen bij het plannen van een geslaagd kinderfeestje. In deze blog delen we er een aantal. Zo kun jij een onvergetelijke dag voor jouw kleine prins of prinses organiseren!

Ga voor een themafeestje

Wanneer je een kinderfeestje gaat organiseren, is het erg leuk om voor een themafeestje te gaan. Een themafeestje voegt een extra dimensie toe aan het feest en kan het voor kinderen nog leuker maken. Het thema kan variëren van favoriete tekenfilmfiguren en superhelden tot sprookjes, dieren of zelfs seizoensgebonden thema’s zoals een piratenfeest in de zomer of een Halloweenfeest in de herfst. Voor meisjes in prinsessenfeest eigenlijk altijd wel een succes. Sla dus een tutu in en maak er wat moois van. Laat de meisjes zich verkleden als prinsessen en organiseer activiteiten zoals kroon knutselen en een “prinsessen-theekransje.” Ook een superhelden feest is altijd wel een goed idee. Laat de jongens en meisjes hun favoriete superhelden kostuum aantrekken en speel spellen waarbij ze hun superkrachten kunnen gebruiken. Wedden dat ze allemaal een top dag hebben! 

Bekijk hier de blog voor een Pieter Konijn kinderverjaardag.

Verzin een leuke activiteit

Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder leuke activiteit. Gelukkig is er meer dan genoeg wat je kunt doen. Hieronder noemen we enkele leuke tips die zeker voor een geslaagde dag zullen zorgen!

Knutselen: Laat de kinderen creatief bezig zijn met knutselactiviteiten zoals schilderen, sieraden maken, maskers versieren of T-shirts bedrukken.

Spelletjes: Organiseer leuke en interactieve spelletjes zoals zaklopen, een speurtocht, een estafetteloop of een piñata.

Film- of bioscoopavond: Zet een film op die geschikt is voor de leeftijd van de kinderen en creëer een “bioscoop” sfeer met popcorn en drankjes.

Kook- of bakworkshop: Laat de kinderen samen koken of bakken en genieten van hun eigen creaties.

Avontuur: voor de oudere (en stoere kinderen) zijn activiteiten zoals zippen of klimmen in een klimpark super leuk. Dit zijn perfecte activiteiten voor een kinderfeest meiden 12 jaar of voor jongens van die leeftijd.

Het is vooral  belangrijk om activiteiten te kiezen die passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen, en zorg ervoor dat ze zich betrokken en vermaakt voelen gedurende het hele feest.

Bekijk hier de blog over de jungle kinderverjaardag

Zorg voor genoeg lekkere hapjes en drankjes

Tot slot mag lekker eten en drinken natuurlijk ook niet vergeten worden. Kinderen zijn namelijk gek op snoepen! Op een feestje hoeft het natuurlijk allemaal niet zo gezond te zijn, maar een leuke mix van gezond en ongezond is wel een goed idee. Je kunt bijvoorbeeld mini-pizza’s maken of lekkere fruitspiesjes. Daarnaast mag de taart natuurlijk ook niet ontbreken. Maak een verjaardagstaart of cupcakes die passen bij het thema van het feestje.

Vergeet niet eventuele dieetbeperkingen of allergieën van de kinderen in overweging te nemen bij het plannen van de hapjes en drankjes. Zo wordt het feestje zeker een succes!