Een paar weken geleden zag de wereld er nog grauw uit, nog geen blaadje aan de boom en geen bloemetje in bloei. Gelukkig ziet het er nu veel beter uit en voel je dat het voorjaar aan gaat breken. Tijd om je tuin weer zomer klaar te maken. Dit kun je doen door het onkruid te verwijderen, planten te snoeien en weer mooie zomerse bloeiers te planten. Maar vergeet vooral je tuinset niet van zolder te halen, want bij de eerste zonnestralen wil je toch wel buiten kunnen zitten. Het maakt niet uit welke tuinset je hebt: een design tuinset, een oudje of een zelfgemaakte van steigerhout. Pimp je tuinset met sierkussens en je bent de hele zomer weer voorzien van een top plek in je tuin.

Pimp je tuinset

In het zomerseizoen en het najaar ben je natuurlijk het liefst buiten. Genietend in je eigen tuin van de eerste zonnestralen of een Indian Summer. Dan is het wel zo fijn, dat je tuin er een beetje gezellig uit ziet. Mooie planten en een terras met fijne tuinmeubelen. Zie het terras als een verlengstuk van de woonkamer, die moet uiteraard wel leuk ingericht worden.

Of je nu alleen een houten bank hebt, een tuinset van steigerhout, een design tuinset of een oudje, je kunt hem heel simpel pimpen met sierkussens. Je kunt gaan voor een vrolijke look met felgekleurde kussens. Gooi een paar kussen in verschillende roze tinten in je bank en stoelen en je hebt een heel nieuwe set.

Maar ook in het geval dat je niet zo van kleur houdt, zijn er natuurlijk ook veel tuinkussens in naturel tinten te verkrijgen. Beige, nude, grijs of taupe? Je kunt alles mixen en matchen. Super mooi en het geeft een hele rustige en classy look.

Meer sfeer inspiratie voor de tuin

Naast het aanbrengen van (veel) kussens, zijn er uiteraard nog andere inspiratie tips om je tuin meer sfeer te geven. Breng sfeerverlichting aan in je tuin. Wat je tegenwoordig veel ziet is een lichtsnoer met lampjes. Maar lantaarntjes werkend op zonne-energie zijn ook echt top voor meer sfeer en licht.

Een parasol of schaduwdoek is niet alleen voor de zon, maar het geeft ook sfeer met zich mee. Gooi een mooi plaid over je tuinset of hang een (zelfgemaakte) tuinslinger op. Zo zie je dat je met een paar simpele aanpassingen het plaatje compleet maakt. Laat die gezellige zomeravonden dus maar komen!