Iedereen kent vast van die periodes dat het lastig is om naar de sportschool te gaan. Na een drukke dag die je hebt gehad, of je hebt simpelweg geen oppas voor de kinderen die op bed liggen. Met deze tips hoef je de deur niet meer uit en kun je toch thuis sporten. Want thuis sporten is vaak eenvoudiger dan je soms denkt.

Thuis sporten – wat ga je doen?

Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan maar wil je wel meer bewegen? Er zijn thuis ook genoeg mogelijkheden om je fitness kleding dames aan te trekken en te gaan sporten en bewegen. We geven je hier graag wat tips wat je kunt gaan doen.

1. Touwtjespringen

Waarschijnlijk heb je dit als kind in je jeugd vaak gedaan. Maar touwtjespringen kan je ook zeker als volwassene blijven doen. Het is een fijne work-out. Je bent lekker in beweging en je kan het thuis zo vaak doen waar en wanneer je maar wil. Het is goed voor je conditie en leuk om samen met je kind of kinderen te doen.

2. Dansen & Zumba

Trek je sportkleding, van bijvoorbeeld Fit&Style, aan en zoek op internet naar bijvoorbeeld een work-out met Zumba of dansen. Er zijn genoeg filmpjes waarbij je de instructies eenvoudig kunt volgen, zodat je ondertussen lekker in beweging bent op lekkere muziek. Je kan zelf bepalen hoe lang je dit wil doen en eventueel kan je het ook langzaamaan opbouwen. Je begint bij tien of twintig minuten, maar dan ga je het steeds langer proberen vol te houden. Een ideale manier om meer te sporten en te bewegen als je geen tijd kan vrijmaken om naar de sportschool te gaan.

3. Een eigen sportschool thuis

Een andere optie is thuis een eigen sportschool maken. Schaf bijvoorbeeld een mat aan en dumbells waar je allerlei oefeningen mee kan doen. Met een paar simpele spullen kun je namelijk eenvoudig veel oefeningen en spiergroepen trainen. Dumbells zijn er in allerlei formaten en gewichten. Je kunt dit bijvoorbeeld ook altijd nog uitbreiden met een halterstang.

4. Cardiotraining

Uiteraard kan je ook een home- of crosstrainer kopen. Of wat dacht je van een loopband. Met je eigen mini sportschool hoef je ook de deur niet meer uit om te sporten of te bewegen. Je kan het doen zo vaak je maar wil. Het is even een investering, maar wel eentje waar je blijvend plezier van zult hebben. En het bespaart natuurlijk je abonnement van de sportschool.

5. Hoepelen

Iets wat je ook heel eenvoudig thuis kunt doen is hoepelen met een fitness hoelahoep. Heb je even tien minuten tijd over? Pak dan de hoelahoop er bij. Bewegen was nog nooit zo leuk en makkelijk.

fitness hoelahoep met gewicht oefening schema ervaring

6. Fitness apps

Wat ook een goed idee is, is om leuke fitness en bewegings apps te downloaden op je smartphone. Zo zijn er bijvoorbeeld tal van apps waar je leuke challenges mee kunt doen. 30 dagen squaten, waarbij de intensiteit steeds wordt opgevoerd. Of een leuke app om dagelijks je buikspieren mee te trainen. Na het sporten kun je natuurlijk nog leuke apps gebruiken om te mediteren.

Wat zijn jouw tips om thuis lekker te kunnen sporten?