Wij zijn al jaren fan van het speelgoed van De Klorofil Wereld. We zijn dan ook heel blij dat er weer een nieuwe speelset op de markt is en wij deze mogen testen. Onze Klorofil collectie is uitgebreid met een aantal onderdelen van de winterspeelset: de Winter Pickup & de Rendier familie. Een super leuke toevoeging op de bestaande speelsets die Klorofil al heeft. In deze blog laat ik meer zien over deze nieuwe winterspeelset én je kunt er eentje winnen.

De Klorofil wereld

Klorofil is al jarenlang een begrip in de speelgoed wereld. Ze hebben diverse speelsets met verschillende uitbreidingsmogelijkheden voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot ongeveer 7 jaar. Een perfect cadeau als je nog op zoek bent naar cadeau ideeën voor kleuter. Het stimuleert de fantasie en verbeeldingskracht van de kinderen, door de talloze verhalen die je met de speelsets kunt vertellen. Het is van een hele sterke kwaliteit, wat ideaal is voor kinderen in deze leeftijdscategorie. Alle speelgoedsets kun je heel goed met elkaar combineren. Zie je het al voor je? De dag wakker worden in de Magische Speelboom, met deze Winter Pickup naar de Schoolset toe. Fantastisch toch?

Winterspeelset van Klorofil

Hoewel de Klorofil heerlijk wonen in hun natuurwereld, gecreëerd rondom de Magische Speelboom, zijn ze ook nieuwsgierig en gaan ze graag op avontuur. Deze winter gaan ze op ontdekking in een magisch sneeuwlandschap, met een nieuwe speelset, een nieuw voertuig én nieuwe Klorofil dierenvrienden. Net als alle Klorofil speelsets is er ook bij deze speciale ‘wintersets’ weer van alles te beleven. Met verborgen ruimtes en onderdelen die met de bekende ‘POP’ opeens tevoorschijn komen en vele activiteiten om te doen. Zo staan al deze nieuwe Klorofil uitbreidingen weer garant voor vele uren speelplezier.

1. De Winterboom

In deze speelset valt er weer van alles te ontdekken: een shop om je ski’s & snowboards te kopen. Of een ruimte waar je lekker opwarmen kunt bij de openhaard. En dan misschien wel het leukste van deze set, de lange glijbaan (of skipiste) waar je met de skilift naar toe kunt. Helemaal van de besneeuwde boomtop naar beneden roetsjen. En natuurlijk kun je de speelset, zoals vanouds, makkelijk inklappen en met het handvat meenemen.

Claire heeft de Klorofil winterspeelset ook gereviewd en heeft daarbij nog een leuke winactie.

2. De Winter Pickup

In de Winter Pickup, geschikt voor de leeftijd vanaf 18 maanden, kunnen wel vier vriendjes meerijden om op avontuur te gaan. Zowel op het dak als in de achterbak is ruimte voor alle sneeuwatributen zoals ski’s een slee of de snowboard. Daarnaast zijn er bewegende delen, zoals het dak en de achterklep. Wanneer je op de sneeuwvlok drukt (POP!), lanceer je één van je vriendjes uit de achterbak op z’n ski, slee of snowboard.

Inhoud doos:

  • 1 Winter pickup
  • 1 Skie
  • 1 Slee
  • 1 Snowboard
  • 1 poppetje uit de Pinguin familie

3. Rendier familie

De Rendier familie bestaat uit Rudy, Astrid, Sten en Helga. Ze hebben heerlijk warme kleding aan en zijn dol op de kou en sneeuw. De Klorofil familie bestaat inmiddels al uit meer dan 65 verschillende karakters. Zo wordt met het uitbreiden van de speelsets, ook het aantal personages uitgebreid. Ontzettend leuk!

Afmetingen Rudy en Astrid: 5 x 3,5 x 3 cm.
Afmetingen Sten en Helga: 4,5 x 3 x 2,5 cm.

Wat vinden we er van?

Deze set is een ware toevoeging op de bestaande Klorofil sets. Vooral nu de winter er aan komt, is het super leuk om met deze winterse elementen te spelen. Er is weer ontzettend veel te ontdekken en ook de terugkomende ‘POP!’ effecten zijn heel herkenbaar voor de kinderen. Wat ik ook wel vaker heb genoemd, is het echt een dikke plus dat je het heel goed met elkaar kunt combineren. Daarom staat dit speelgoed garant voor uren speelplezier!

Samenvatting

Wil je de Winter Pickup & de Rendier Familie van Klorofil winnen? Doe dan mee aan de winactie op Facebook! // UPDATE november 2022. De winnaar is bekend: Rianne Duinkerken.