LEGO is nog steeds ongekend populair. Zowel bij jong als oud blijven de vrolijke gekleurde steentjes een grote hit. Een complete stad, pretpark of treinstation bouwen is helemaal niet gek. Met een beetje fantasie maken kinderen hun eigen wereld. Benieuwd welke LEGO City en LEGO Friends sets de echte toppers zijn? De best verkochte en meest populaire LEGO sets voor kinderen vind je hier op een rij.

Kinderkamers in LEGO stijl, een kinderverjaardag met LEGO thema of een LEGO traktatie voor op school. Kinderen zijn dol op alles wat met deze steentjes te maken heeft.

Populaire sets LEGO City

LEGO City Stadscentrum 60292. In dit stadscentrum vind je een pizzarestaurant, een autowasserette, een glas- en papierbak, een parkje met een bankje en een speeltoestel voor de kinderen. Daarnaast bevat deze set leuke LEGO City minifigure en LEGO City wegplaten. Zo kun je deze set vastmaken aan andere speelsets om de stad uit te breiden.

LEGO City Treinen Passagierstrein 60197. Welkom op station van LEGO City. De gele trein met drie wagonnetjes rijdt, met behulp van batterijen, soepel over de rails. Inclusief 4 minifiguren. De passagierstrein is een leuke combinatie met de LEGO city vrachttrein en eventueel extra trainrails en wissels.

LEGO City Politiebureau 60246. Een super toffe set voor alle politiefans. Kinderen zullen zich urenlang vermaken met het politiebureau boordevol functies zoals een explosiefunctie een zoeklicht, een politieauto met een sirene en geluid. Inclusief 7 minifiguren, 2 honden en coole voertuigen.

LEGO City Brandweerkazerne 60215. Deze set is dé set voor alle brandweermannen en -vrouwen in de dop. Kinderen spelen met deze kazerne van 3 verdiepingen met al hun fantasie de werkelijkheid na. Is er brand in de stad? Zet het zwaailicht en de sirene van de terreinwagen aan om de weg vrij te maken. En met de drone kun je heel goed de brand van bovenaf bekijken. Inclusief 4 minifiguren en een hondenfiguur.

Lees hier meer over de LEGO Boost review waar je je eigen robot bouwt en programmeert

Populaire sets LEGO Friends

LEGO Friends Magische Kermisachtbaan 41685 – Een prachtige set vol magie is deze kermistachtbaan van LEGO Friends. De set bevat een speelgoed achtbaan (die echt werkt!), een actiefoto locatie en nog een hoge atractie waar je in rond kunt slingeren. Deze uitgebreide set is inclusief 4 minipoppetjes, zodat kinderen veel verschillende rollen kunnen aannemen. Met 2 attracties, 2 goocheltrucs, een popcornkraam, een fotohokje en een grote stoffen tent voor de goochelshow. Én, hij is winnaar van Speelgoed van het Jaar 2021 en de Gouden Publieksprijs.

LEGO Friends boshuis 41679 – Kinderen kunnen helemaal opgaan in het ontspannende leven in het bos, waar ze samen met LEGO Friends Mia en haar familie op vakantie zijn. Binnenin de boomhut vind je een slaapgedeelte, een toilet en een entree met wastafel. Buiten is er een patio met een bank en een barbecue. De set bevat ook een riviergedeelte en een kajak, waarmee kinderen het water op kunnen gaan. Inclusief 3 minifiguren en een wasbeer.

LEGO Friends Vriendschapsbus 41395 – Dit is echt zo gezellig! Ga op reis met de vriendschapsbus, samen met je vriendinnen. De badkamer, keuken en eetkamer vind je onder het dak. En de set heeft zelfs een uitschuifbaar zwembad en een glijbaan.

LEGO Friends Heartlake City

LEGO Friends Heartlake City Grand Hotel 41684 – Een drie verdiepingen hoog hotel waar kinderen zich heel goed mee kunnen vermaken. Er valt van alles te ontdekken. Van een receptie tot slaapkamers en van een pianobar tot een penthouse. Of je nou gast, receptionist of piccolo wilt zijn, met de bijgeleverde minifiguren kan het allemaal.

LEGO Friends Heartlake City Winkelcentrum 41450 – Ga gezellig naar het winkelcentrum voor een leuk dagje winkelen. In het winkelcentrum vind je onder andere een elektronicawinkel, speelgoedwinkel, kledingwinkel, snoepwinkel en een restaurantgedeelte. Dit winkelcentrum van 3 verdiepingen staat garant voor urenlang fantasierijke speelplezier, inclusief 4 minifiguren.

LEGO Friends Heartlake City Bioscoop 414448 – Met deze bioscoop set uit de LEGO Friends collectie kunnen kinderen de glamour van de rode loper naspelen. Want vanavond is de grote première in de Heartlake City bioscoop. Koop kaartjes voor de film, haal popcorn en neem plaats op de VIP stoel. Door je telefoon in het scherm te plaatsen, kun je je publiek je eigen film laten zien. Inclusief 3 minipoppetjes, waaronder een echter ster.

Voor de iets oudere kinderen – 12 tm 16 jaar – heb je ook hele mooie LEGO sets. Een voorbeeld is de LEGO Architecture Eiffeltoren

Welke van deze populaire LEGO sets voor kinderen is jullie favoriet?

LEGO sets voor kinderen