Valentijnsdag is een hele leuke aanleiding om te knutselen. Ga gezellig samen met je kinderen een mooie knutsel maken voor Valentijnsdag. En wat past er nou beter bij Valentijnsdag? Juist, hartjes. Heel veel hartjes. In deze blog vind je een verzameling van ideeën om hartjes knutselen.

Hartjes vouwen

Deze leuke hartjes maak je door ze te vouwen. Je trekt eerst een grote cirkel op een papier (pak bijvoorbeeld een ontbijtbordje en trek deze over met een potlood). Knip hem uit en vouw hem al zigzaggend op. Vouw hem in het midden dubbel en plak het midden met een beetje lijm bij elkaar. Zo heb je heel eenvoudig leuke hartjes knutselen.

hartjes knutselen vouwen kinderen

Hartjes slinger maken

Een hartjesslinger is ook heel leuk én eenvoudig om te maken. Vooral deze! Wat heb je nodig?

  • Stroken van papier, ca. 15 voor een slinger van meter
  • lijmstift
  • perforator
  • touw

Vouw elke strook eerst doormidden. Plak de buitenkant van de stroken aan elkaar vast, zodat er vanzelf een hartje ontstaat. Knip vervolgens met een gaatjestang of een perforator een gat aan de bovenkant van het hart. Zoals je op de foto kunt zien. Daarna kun je de hartjes aan een touw gaan rijgen. Zo heb je in een handomdraai een hele toffe hartjesslinger gemaakt.

hartjes slinger knutselen

Hartjes van zoutdeeg maken

Met zoutdeeg kun je hele leuk dingen knutselen. Het is een ideaal knutselmateriaal voor kinderen. Één van die leuke dingen die je kunt doen, is hartjes van zoutdeeg maken. Hoe je dat precies aanpakt, lees je in de blog die al eens op de blog is verschenen.

Hartjes van strijkkralen

Natuurlijk kunnen hartjes gemaakt van strijkkralen niet ontbreken. Het enige wat je nodig hebt his een strijkkralen grondplaat in de vorm van een hartje en leuke kleren strijkkralen. Je kunt ze daarna bijvoorbeeld plakken op een kaart voor je Valentijn.

strijkkralen hartjes

Valentijnskaart met hartjes

Deze Valentijnskaart met hartjes is ook een hele leuke om te maken. Hoe je dit bosje bloemen hartjes maakt lees je in een eerder blog. Het leuke is dat kinderen hier ook heel goed bij kunnen helpen.

Valentijnskaart knutselen met kinderen zelf maken DIY valentijn

Meer Valentijn inspiratie

Wil je naast het knutselen voor Valentijn ook uitpakken met iets lekkers? Dan zijn deze hartjes koekjes met confetti een top idee. Je kunt het leuk inpakken en weggeven aan een speciaal iemand op deze dag.