Zoek je een cadeau voor een kind van 2 jaar? Dan helpt wellicht deze blog, bomvol cadeau ideeën voor kinderen van 2 jaar, je daar wel bij. Het is soms knap lastig iets te bedenken voor een tweede verjaardag. Maar ook wanneer je iets zoekt voor sinterklaas of voor onder de kerstboom, kun je deze lijst raadplegen voor cadeautips. Ze staat op categorie en zijn veelal geschikt voor zowel jongens al meisjes. Hopelijk kan ik je inspireren!

Cadeau ideeën voor kinderen van 2 jaar

Bekijk onderstaand fijn overzicht met cadeautips gerangschikt per thema. Met spellen, buitenspeelgoed of bijvoorbeeld leuk constructiespeelgoed voor een 2 jarige. Een overzicht bomvol inspiratie en cadeautips voor peuters.

Spelen

Kinderen van 2 jaar zullen steeds meer zelf kunnen spelen. Hun fantasie en ontwikkeling groeit, waardoor cadeaus om mee te spelen ook steeds leuker wordt. Voor meisjes kun je denken aan een leuke pop of accessoires voor de pop zoals een wiegje. Zelf vinden we de spelletjes van Habo zoals Eerste Boomgaard heel leuk. Echte spelletjes voor de aller kleinsten.

Speelgoed voor de fijne moteriek is ook een aanrader, zoals insteek mozaiek of speelgoed om kralen te rijgen. Ook kun je denken aan muziek instrumenten. En wat altijd een leuk (en goed) cadeau is, is een leuk prentenboek.

Bouwen

Veel kinderen zijn gek op bouwen. Het bekende bouwspeelgoed van Duplo is altijd leuk om te krijgen. En ook playmobile123 is een tip als leuk bouwspeelgoed voor kinderen van 2 jaar. Dit is de Playmobil lijn voor de jongere kinderen en daar wordt hier thuis flink mee gespeeld.

Als je op zoek bent naar constructie speelgoed dan moet je echt het magnetisch speelgoed van Smartmax hebben. De ‘My First’ lijn is dan het meest geschikt voor de peuters. Ook hier zijn onze kinderen dol, dus een echte cadeautip.

Lees ook de review van Smartmax My First Animals

Knutselen

Voor de creatieve peuter zijn ook hele leuke cadeaus te vinden. De meeste kinderen worden heel blij van klei en stickers. Wil je een leuke knutselset geven? Dan moet je eens kijken naar de My First van SES sets. Super leuk en ook al geschikt voor 2 jarigen. Wat ik zelf ook een leuk cadeau vind, en die ik als kind zelf al fantastisch vond; bord om te tekenen. Het kind kan gewoon lekker creatief doen en elke keer weer opnieuw aan de slag.

Buitenspeelgoed

Wanneer een verjaardag in de zomerperiode is, zul je ook veel sneller denken aan buitenspeelgoed als cadeau. Een leuke watertafel om heerlijk mee te spelen als het warm weer is. Maar ook iets om zich mee voort te bewegen, zoals een loopfietsje of (Mirco) step is ontzettend leuk voor een 2 jarige. Wat onze kinderen ook leuk vonden zijn de opblaasbare skippy dieren, om mee rond te hupsen in de tuin.

Kinderkamer

Wellicht is iets voor de kinderkamer een leuk idee als cadeau voor de peuter. Een tipi tent is bijvoorbeeld leuk ter decoratie, maar kan ook leuk zijn om in te spelen. Of een tof dekbedovertrek zoals deze van SNURK is té leuk om onder te slapen. Dat maakt de kinderkamer ook helemaal af. Maar ook kan een nachtlampje een leuk én praktisch cadeau zijn voor de 2 jarige.

Bekijk hier het leukste beddengoed voor de kinderkamer

Kleding

Leuke cadeaus die ook nog eens praktisch zijn, vallen vaak bij het kind áls mama in de smaak. Wat denk je van een leuk rugzakje. Altijd handig om te gebruiken voor de opvang of tijdens een logeer partijtje. Maar ook regenlaarsjes, een badjas of een pyjama zijn leuke cadeaus om te geven. Kinderen groeien er zo snel weer uit, dus dit soort cadeaus zijn eigenlijk altijd welkom. En ook is verkleedkleding leuk om te geven aan peuters. Ze krijgen op deze leeftijd zoveel fantasie, dus wat is er leuker dan je te verkleden als brandweerman of princes?

cadeau ideeën voor kinderen van 2 jaar kleding

Nog meer cadeau ideeën voor kinderen

Hopelijk heb je iets aan deze cadeau ideeën voor kinderen van 2 jaar. Heb je nog een leuke aanvulling voor dit rijtje? Geef het dan vooral in de reacties door. En wil je de cadeautips later nog eens terugkijken? Sla onderstaande foto dan op via Pinterest, door op ‘pin’ te klikken links in de hoek. Altijd handig! En bekijk deze blog eens als je op zoek bent naar cadeau ideeën voor 1 jarigen.

cadeau ideeën voor kinderen van 2 jaar